Connect with us

HeyNews.ro

A fost fotbalist, iar acum este antrenor de fitness de succes! Povestea fabuloasă de viață a sportivului Marius Ioniță: “Îmi doream să fiu ca alții, mai masiv, mai musculos“

Interviuri

A fost fotbalist, iar acum este antrenor de fitness de succes! Povestea fabuloasă de viață a sportivului Marius Ioniță: “Îmi doream să fiu ca alții, mai masiv, mai musculos“

Astăzi vă facem cunoștință cu Marius Ioniță, un tânăr antrenor de fitness din Ploiești. În vârstă de 30 de ani, tânărul sportiv a început „să tragă de fiare” în urmă cu 7 ani, atunci când a simțit că trebuie să facă o schimbare radicală în viața lui, fiind nemulțumit de aspectul lui fizic. Fotbalul a fost marea lui pasiune, însă la 18 ani a fost nevoit să renunțe din diverse probleme personale. La câțiva ani după, Marius s-a apucat de fitness fiind complexat de greutatea pe care o avea, el fiind extrem de slab. Anii au trecut, iar acum este mulțumit de felul în care arată. Sportul este viața lui și nu își imaginează o zi fără antrenamente. Află povestea de viață a lui Marius Ioniță, într-un interviu, în exclusivitate pentru HeyNews.ro. Enjoy!

HeyNews.ro: Salut. Spune-ne, te rugăm: cine ești și de unde vine pasiunea ta pentru sport? Cum ai ajuns să te ocupi de fitness?

MARIUS IONIȚĂ: Salut! Numele meu e Marius și am 30 de ani. Pentru început am să-ți spun că fac sport încă de pe la vârsta de 6 ani. Mi-a plăcut și îmi place foarte mult fotbalul. Am jucat fotbal aproximativ 12 ani și m-am lăsat undeva pe la 18 ani. Practic e prima mea pasiune. Din diverse probleme personale, am lăsat acest sport. Ei bine, de aici începe povestea mea în fitness, în sportul acesta incredibil de frumos. Am fost slab, skinny, mai toata viața, dar fotbalul mă făcea să arăt mai bine, activitatea fizică îmi dădea un aspect mai frumos ochiului și te făcea să uiți că.. sunt un sac de oase cu piele și puțină carne. La scurt timp după ce am lăsat fotbalul, începusem să arăt ca oricare altul, dar de data asta se observa ce fotbalul „acoperea”. Arătam rău, aveam 1.82 si 63 kg. Timpul trecea ușor și nu mă mai suportam, nu știam ce să fac, eram frustrat pentru că voiam să fiu ca alții pe care-i vedeam, mai masiv, mai musculos, mai plăcut ochiului. Trecuseră 5 ani de când nu mai aveam activitatea aceea zi de zi de la fotbal și aveam deja 23, iar gândul că trebuie să fac ceva cu mine era din ce în ce mai agresiv, mai puternic. Prietenul meu cel mai bun a început să mă îndrume către sala de forță, să mergem împreună, și începuse să mi’o spună din ce în ce mai des. Era cea mai bună idee însă îmi era rușine să merg într-o sală unde majoritatea arătau super pe lângă mine. Până într-o zi când un prieten și totodată vecin îl văd venind de unde crezi? De la sală. Nu făcea demult dar era la fel de slab ca mine iar în aproximativ 1 an se transformase frumos. Am zis „gata, stop. Merg la sală. Asta e cheia, alta nu există”. Am început să merg cu el, mai apoi a venit și celălalt prieten (sunt prietenii mei cei mai buni, ca frații) și începusem să merg de 5 ori pe săptămână învățând în fiecare zi din stânga în dreapta lucruri benefice mie cum ar fi exercițiile, executarea corectă a lor, la ce sunt bune s.a.m.d. Și iată-mă după 7 ani, sunt în continuare acolo, în sală, muncind și mai mult și tot mai mult pentru mine și ajutându-i și pe ceilalți.

HeyNews.ro: Știu că ești antrenor personal în Ploiești. Cum ți se pare lucrul cu oamenii? Cum îți câștigi clienții și cum reușești să îi păstrezi?

MARIUS IONIȚĂ: Să-ți spun ceva: lucrul cu oamenii e și plăcut, dar și epuizant, greu, stresant, dar rezultatele oamenilor de la final merită toate astea. Și cu siguranță, cum ne simțim noi cu ei, la fel se simt și ei cu noi. Ca instructor trebuie să-i fi unui client nu doar atât, trebuie să-i mai fi și psiholog, și doctor, și sfătuitor, și prieten. Să-i asculți fiecare OF, fiecare bucurie sau supărare. Trebuie să-l menții mereu într-o stare bună atât cât poți, să-l menții pozitiv și încrezător, toate astea sunt cheia succesului oriunde, indiferent de meserie sau sport. Clienții se câștigă doar prin rezultate și comportamentul tău față de ei, din rezultate pleacă și reclama ta mai departe, la un moment dat ajungi să nu mai ai nevoie să ți-o faci singur, ajungi să fii o mică ‘vedetă’ pe zona în care activezi. Tot prin aceste lucruri îți și păstrezi clienții.

HeyNews.ro: Cum arată o zi din viața ta? Câte ore dedici antrenamentelor?

MARIUS IONIȚĂ: E foarte simplu: somn/odihnă, antrenamente, mâncare, relaxare, citit. Sunt interesat tot timpul de studii noi sau vechi din lumea culturismului, fitness-ului, de nutriție și multe altele din fenomenul ăsta. Antrenamentul meu are undeva între 60 – 120 de min, în funcție de ce antrenament am în ziua respectivă, de câte grupe musculare antrenez. Un program push pull legs nu-l poți termina în 60 de minute în niciuna din zile. O grupă musculară o poți termina în 45-50 de minute.

HeyNews.ro: În ce constă dieta ta?

MARIUS IONIȚĂ: E foarte simplu: fructe, legume, carne, ovăz, orez, paste, pește și anumite lactate. Duminica e o zi mult așteptată: E CHEAT DAY!!!

HeyNews.ro: Care consideri că e rețeta succesului pentru cineva care face sport ca să se mențină în formă? Ce tip de mișcare ar trebui să facă și cât?

MARIUS IONIȚĂ:Cheia a fost, este și va rămâne MANCAREA SĂNĂTOASĂ! Mănâncă cât mai sănătos, învață să-ți prepari alimentele cât mai plăcut și ochiului dar și gustului, și fă-o cât mai sănătos. Degeaba ai mâncare sănătoasă dacă nu o și gătești sănătos. Sunt N modalități de a o face gustoasă. Nu doar că te menține sănătos dar te și menține energic, activ, ai o stare bună, te simți diferit și asta e cel mai important pentru noi, oamenii. Vitaminele și toți nutriții din mâncare sunt benefici și doar ei ne fac să ne simțim mai bine sau puțin bine, mai activi, sau mai leneși. Nu există doar un tip de mișcare. Oamenii care nu au timp să vină la sală le recomand mai mult mers pe jos, puțină gimnastică aerobică acasă, e extrem de importantă și pentru organism și pentru fizic și pentru psihic. 15-30 de minute dacă o faci mai ales dimineața e excelent pentru fiecare om. Dacă-ți mai pui și muzică atunci e posibil chiar să te întreci pe tine puțin și să depășești minutele astea de exerciții pentru că îți va plăcea foarte mult.

HeyNews.ro: Folosești / recomanzi suplimentele pentru creșterea masei musculare?

MARIUS IONIȚĂ: Depinde de la o persoană la alta. Sigur că folosesc suplimente și le și recomand, dar nu orișicum. Dacă te stei cu probleme medicale, atunci e mai bine să mergi la un medic specialist și să discuți cu el dacă poți folosi anumite suplimente și în ce cantitate să le consumi. De exemplu, un studiu arată că 1 din 100 de persoane i se poate face rău de la pudra proteică din zer și asta pentru că 1 la 100 are probleme cu lactoza. Din fericire există și proteine fără lactoză, din vită etc. Nu există niciun alt studiu care să arate că o proteină face un alt rău organismului. Poveștile cum că te afectează în timp s.a.m.d sunt mituri. Un alt exemplu, glutamina nu are efecte adverse. Bineînțeles, nu trebuie făcut abuz de ea. Un alt mit mai spune despre creatină că deranjează stomacul. Fals. Nu există așa ceva. Ce nu știu foarte mulți e că noi ne naștem deja cu creatină. Dacă nu ai 8-10 mese pe zi (și mai nimeni nu are), recomand anumite suplimente. Trebuie să-i redai organismului înapoi ceea ce el ți-a dat în timpul efortului tău fizic din sală. Nu-l poți lăsa asab. Pot da și o scurtă listă cu ce folosesc eu înaintea unui antrenament: Creatină, Arginină, Beta Alanina, Glutamina. Ca și vitamine: Toata gama de B, Vit. C, D3, Magneziu citrat, zinc picolinat, Vit. A, Vit. E.

HeyNews.ro: Ce concursuri ai câștigat până în prezent?

MARIUS IONIȚĂ: Nu am participat niciodată la un concurs, nu e pasiunea mea scena, deși, mă bate gândul din ce în ce mai rău să o fac în 2022. Știu ce pot, și nu aș dezamăgi pe nimeni. Oameni din toată țara îmi recomandă să merg măcar odată.

HeyNews.ro: Ce obiective ai pentru anul acesta?

MARIUS IONIȚĂ: Să învăț mai multe lucruri și să fiu mai bun ca anul precedent.

HeyNews.ro: Care este cea mai mare realizare din viața ta?

MARIUS IONIȚĂ: Să fiu la casa mea, să mă întrețin singur și să practic sportul ăsta incredibil de frumos din toate punctele de vedere.

HeyNews.ro: Ce consideri că le lipsește românilor pentru a avea un stil de viață sănătos?

MARIUS IONIȚĂ: Educația și lipsa interesului despre propria sănătate. Dar se pare că în ultimii ani, lucrul ăsta se cam schimbă în bine.

HeyNews.ro: Care este cel mai important mesaj pe care vrei să-l transmiți oamenilor?

MARIUS IONIȚĂ: Să fie mai pozitivi și mai încrezători. Cred că e cel mai important lucru la un om.

HeyNews.ro: Ce ne poți spune despre viața ta personală?

MARIUS IONIȚĂ: Hmmm… nu prea multe. Sunt singur, îmi plac femeile, mă întrețin singur, nu beau, nu fumez, nu depind de nimeni, nu merg în cluburi (uneori mai ies, mai beau o bere…), îmi place să mă plimb, să merg pe jos și să vizionez filme de comedie :))) . Mai multe nu mai spun, ha ha!

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.HeyNews.ro acele mesaje, comentarii, opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.

comentarii

Dacă ai un subiect despre care vrei să scriem sau ai surprins imagini foto sau video cu o vedetă scrie-ne pe adresa de e-mail heynewsro@gmail.com.

Lasa Comentariu

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai Multe in Interviuri

To Top
error: Contentul este protejat!