Connect with us

HeyNews.ro

A renunțat la cariera de inginer, iar acum este antrenor de fitness: ”Viziunea mea este diferită și poate ajuta mulți oameni” Află-i povestea de succes a lui Cătălin Croitoru

Interviuri

A renunțat la cariera de inginer, iar acum este antrenor de fitness: ”Viziunea mea este diferită și poate ajuta mulți oameni” Află-i povestea de succes a lui Cătălin Croitoru

Dintotdeauna am susținut, am promovat și am povestit despre oamenii puternici, oamenii care construiesc, care creează frumosul pentru ei și pentru ceilalți, oameni pentru care cariera înseamnă o permanentă descoperire de sine. Cătălin Croitoru (JustMove.ro) face parte din această ligă, cu o carieră de succes la activ și o poveste inspirațională de viață.

Continuăm seria de interviuri despre sport și fitness cu oameni care ne inspiră. Zilele acestea am stat de vorbă cu Cătălin Croitoru, un tânăr antrenor de fitness din București. În vârstă de 37 de ani, Cătălin este înzestrat cu o experiență vastă în domeniul fitness-ului de peste 10 ani, iar acum e pregătit să vă transforme corpul și stilul de viață. Sportul este viața lui și nu își imaginează o zi fără antrenamente. Află povestea de viață a lui Cătălin Croitoru, într-un interviu, în exclusivitate pentru HeyNews.ro. Enjoy!

HeyNews.ro: Salut. Spune-ne, te rugăm: cine ești și de unde vine pasiunea ta pentru sport? Cum ai ajuns să te ocupi de fitness?

CĂTĂLIN CROITORU (JUSTMOVE.RO): Asta mi se pare cea mai tare întrebare. Sunt un suflet. Cu nimic special, dar unic și minunat, la fel ca tine. Sunt un băiat care a crescut cu bune și cu rele în cartierul Militari din București. Un băiat norocos care acum poate să spună că este fericit. Dar nu pentru ceea ce am, ci pentru ceea ce am devenit. Pasiunea pentru sport nu a venit de nicăieri… asta pentru că nu a plecat niciodată. Nu m-am oprit din mișcare. Când suntem mici, suntem cei mai buni “mișcători” sau Moveri, dar cumva prea mulți oameni sunt hipnotizați de mirajul carierei și se opresc din mișcare. Eu doar am continuat să mă joc, să mă mișc.

În fitness am început timid și ușor. Nu am fost direct atlet sau antrenor. Întâi a trebuit să scap de o burtă mare pe care am căpătat-o în scurta mea carieră de inginer, apoi cât timp am învățat cum să fac asta, am tot simțit dorința să îi ajut și pe alții sau să le fiu de ajutor. Simțeam că pot face asta și mă bucuram când cineva era interesat de ce aveam de spus. După 3 ani în care m-am axat pe dezvoltarea mea personală, am decis să îi dau o șansă și meseriei de antrenor. S-a dovedit a fi o alegere bună, iar cărțile de psihologie citite până atunci mi-au fost de mare ajutor. Pentru că fitness-ul este în proporție de peste 70% psihologie.

HeyNews.ro: Știu că ești antrenor personal în București. Cum ți se pare lucrul cu oamenii? Cum îți câștigi clienții și cum reușești să îi păstrezi?

CĂTĂLIN CROITORU: Lucrul cu oamenii este la fel ca în orice altă meserie. Este ușor dacă îți place și dificil dacă nu. Mie îmi plac oamenii. Îmi place să îi observ, să le văd comportamentul și să le descopăr personalitatea. Îmi place să observ tipare. Lucrul ăsta m-a ajutat să evoluez rapid și să îmi fac repede o bază de clienți.

Legat de cum îți faci clienții și cum îi păstrezi, ăsta este un lucru foarte organic. Dar sunt câteva reguli pe care eu le-am urmat și mi-au adus multe lucruri bune:

1. Grijă și respect pentru mine înainte de toate. Am mereu grijă la aspectul fizic și la prezentarea mea. Haine curate întotdeauna și niciodată ieșit din formă. Dacă nu te poți respecta pe tine, dacă nu poți fi în condiție fizică bună, cum vei putea face asta pentru altcineva? Tu ești reclama muncii tale.
2. Am fost atent la dorința clientului. Ceea ce dorea, devenea important pentru mine, chiar dacă eu aveam altă părere. Preferințele mele se opresc la persoana mea.
3. Învață în fiecare zi ceva nou. Ceea ce înveți la cursul de antrenor îți pot preda în 2 ședințe de antrenament. Este clar că nu este suficient. Trebuie să înveți continuu. Ce știai anul trecut, este deja vechi. Apar tot timpul tehnici noi și trebuie să fii în trend ca să ai succes. Altfel ne învechim și se pune praful pe noi. Cunoștințele tale sunt al doilea lucru pe care oamenii îl așteaptă de la tine.
4. 93% din client nu rămân pentru cunoștințele tale. Vin pentru tine. Pentru atenția ta și pentru charisma ta.
5. Nu mi-am mințit niciodată clienții. Chiar dacă voiau să slăbească 10 kilograme în 5 zile le spuneam adevărul. Dacă era nerealist sau periculos de la mine aflau prima dată asta. Eu sunt specialistul. Ei au venit la mine pentru că ei nu știu mai bine. E datorita mea să nu-l înșel. Ție ți-ar plăcea să te păcălească bancherul tău? Same shit.
6. Nu trece niciodată de bariere. Menține relația STRICT profesională. Asta te va scuti PE TINE de multe bătăi de cap. Regula asta te va proteja pe tine.
7. Nu toată lumea te va place. Meseria se numește Antrenor Personal dintr-un motiv. Este personal. Asta înseamnă că chimia dintre tine și client este foarte importantă. Și dacă asta nu există sau nu este una bună, nu are rost să continui. Este ok… nu trebuie să antrenezi pe toată lumea. Alege-ți clienții sau lasă-ți clienții să te aleagă pe tine. Iar dacă vor să plece, așa să fie.
8. Fii modest. Nu vei știi niciodată totul. În meseria asta nu vei fi niciodată cel mai bun. Mereu va fi cineva care va cunoaște mai multe decât tine. E în regula. Și tu ai atuuri pe care alții nu le au. Dar fii modest și asigură-te că îți vei face meseria cât poți de bine. Lucrurile astea două sunt de neprețuit.

Așa îi păstrez eu. De câștigat îi câștigi fie în sală, fie in online. Ideea este să prezinți credibilitate, iar un sfat ar fi să oferi ședințe gratuite sau ponturi free care să convingă sau să arate “marfa” pe care o vinzi. Și la pepene ceri dop, nu e normal să oferi o mostră de antrenament?

HeyNews.ro: Cum arată o zi din viața ta? Câte ore dedici antrenamentelor?

CĂTĂLIN CROITORU: La mine în fiecare zi e ziua mea. Mă bucur de fiecare antrenament. Îl tratez ca pe o sărbătoare, pentru că știu că vor fi zile când nu voi mai putea să mă antrenez. Ies la cafea de 2-3 ori pe săptămână cu cineva drag pentru că știu că va veni o vreme când nu o voi mai putea face. Îmi văd băiețelul în fiecare zi și ne distram ca și cum ar fi weekend chiar și în mijlocul săptămâni, pentru că știu că va crește și nu va mai avea timp. Practic trăiesc fiecare zi ca și cum ar fi ultima. În felul ăsta lucrurile mici devin importante și regretele voi fi puține la final. Și indiferent ce ar fi, înainte de toate, am grijă ca eu să fiu fericit. Este important pentru mine și pentru ceilalți. Dacă tu nu ești fericit, nu poți face pe nimeni fericit.

HeyNews.ro: În ce constă dieta ta?

CĂTĂLIN CROITORU: Ce dietă? 😊))) Tocmai am mâncat niște pișcoturi cu chefir. Mănânc orice am poftă. Am grijă doar să nu mănânc până vomit. Și am grijă să rămân activ cât pot de mult. Dar nu pentru a menține greutatea, ci pentru a rămâne sănătos. Sănătatea este țelul meu. Aspectul fizic este doar un efect secundar.

HeyNews.ro: Care consideri că e rețeta succesului pentru cineva care face sport ca să se mențină în formă? Ce tip de mișcare ar trebui să facă și cât?

CĂTĂLIN CROITORU: Nu există o rețetă. Fiecare trebuie să găsească metoda potrivită pentru el. Pot să îți spun ce a mers la mine, la clienți de-ai mei sau te pot ajuta să găsești metoda potrivită pentru tine. Dar în principiu discuția se poate termina repede. Mănâncă mai puțin și mișca-te mai mult. Ce fel de mișcare să faci? Nici nu contează. Orice. Orice îți place. Nu există mișcare greșită sau nepotrivită. Orice fel de activitate te face fericit și pe care să o poți face ușor. Dar orice ai face, nu te pedepsi și nu te grăbi.

HeyNews.ro: Folosești / recomanzi suplimentele pentru creșterea masei musculare?

CĂTĂLIN CROITORU: Nu suplimentele cresc masa musculară. Ca să crești trebuie să te antrenezi intens, dar inteligent și să mănânci un pic mai mult decât atunci când vrei să slăbești (adică surplus caloric). Suplimentele te ajută să te antrenezi mai tare, pe perioadă mai îndelungată, ajută la recuperare sau accelerează procesul de recuperare… au o grămadă de beneficii, dar e bine să știi cum se folosesc. Suplimentele își au rolul lor… dar doar după ce ești 100% cu nutriția. Altfel este ca și cum pune încă o cruciuliță la o mașină cu frânele stricate și speri să mai țină și la următorul semafor.

HeyNews.ro: Ce concursuri ai câștigat până în prezent?

CĂTĂLIN CROITORU: În trecut asta era o dorință de-a mea. Eram tânăr și voiam să demonstrez ce pot. Dar am mai crescut și mi-am dat seama că de fapt ceea ce voiam să fac era să impresionez oameni care nici măcar nu-mi plăceau. Era doar o chestiune de orgoliu. Poate că nu motivează pe nimeni chestia asta, dar e adevărat. Este important ca atunci când faci ceva, când te sacrifici, să fii sigur că știi pentru ce o faci. Și dacă nu îți aduce ție niciun beneficiu, este în regulă să spui nu. Nu am concurat și nici nu cred că am să o fac. Sunt perfect așa cum sunt. Nu simt nevoia să îmi măsor puterile sau capacitățile cu nimeni. Și asta mă face să câștig orice concurs chiar înainte să înceapă.

HeyNews.ro: Exista rivalitate intre voi instructorii? Cum răspunzi la răutățile celor din jur?

CĂTĂLIN CROITORU: O daaa! Este rivalitatea continuă. Dar nu simt că ar fi vorba de bani sau de numărul de client. Ci mai degrabă de statut. O luptă a orgoliilor. Trebuie să înțelegem de ce majoritatea ne apucăm de sportul ăsta. Spun asta pentru că și eu am început la fel. O facem ca să compensam pentru o frustrare. Un neajuns sau un minus pe care credem că îl avem. Fie suntem singuri și vrem să ne găsim parteneri, fie ne considerăm urâți și vrem ca măcar să arătăm bine. Cineva spunea ca bodybuildingul nu este un sport pentru băieți frumoși. Fitness-ul este. Și de multe ori o facem din orgoliu, ca să arătăm altora că putem și că suntem mai puternici sau mai capabili. Orgoliu dictează aici și asta duce la competiție. Competiția înseamnă progres și dacă sunt mulți participanți asta înseamnă popularitate. Popularitate înseamnă succes și deja se creează o impresie că dacă arăți bine ești de succes. Dar este un cerc vicios care pornește de la dorința de a impresiona exteriorul. Prea puțini o fac pentru ei înșiși. Orgoliile prea mari duc la rivalitatea între antrenori. În loc să ne susținem între noi și să ne ajutăm, noi ne lăudam cu ceea ce știm (și niciodată nu știm totul) sau facem ca să obținem notorietate. Și eu cred că orgoliul și invidia vin din ignoranță. Un antrenor bun, care învață continuu și care știe de ce este capabil nu are timp să rivalizeze cu alții. Este atent la el și la clienții lui.

HeyNews.ro: Ce obiective ai pentru anul acesta?

CĂTĂLIN CROITORU: Planurile importante le țin secrete până se îndeplinesc. Am observat că în viață oamenii din jurul nostru au un talent să ne “strice” visurile atunci când le află. Nu o fac intenționat, dar nu se pot abține. Așa că pe alea importante le mai țin secrete o perioadă. Dar anul ăsta va fi axat pe oferirea de ajutor. Ceea ce m-a făcut să încep mă face să vreau să continui. Voi fi pe toate rețelele de socializare cu informații care să ajute cât se poate de mult. Simt că viziunea mea este diferită și că poate ajuta mulți oameni, mai ales pe cei care sunt la început de drum sau care simt că fitness-ul nu este de ajuns.

HeyNews.ro: Care este cea mai mare realizare din viața ta?

CĂTĂLIN CROITORU: Eu. Omul care am devenit. Noi suntem singurul lucru pe care îl putem controla în lumea asta. Și eu am învățat cum să învăț să mă controlez. Dar drumul până aici a fost dureros și a trebuit să pierd mulți oameni și mult timp ca să ajung unde sunt acum.

HeyNews.ro: Ce consideri că le lipsește românilor pentru a avea un stil de viață sănătos?

CĂTĂLIN CROITORU: Atenție. Ne lipsește atenție la noi. Dacă am fi atenți la noi, nu ne-am supune la atâta stres, la atâta anxietate și am avea mai mult timp ca să gândim. Asta ne-ar face mai eficienți și poate am fi un popor mai capabil decât nemții, suedezii sau francezii. Ignoranța este bagajul de care trebuie să scăpam ca să putem urca în vârf de munte ușor.

HeyNews.ro: Care este cel mai important mesaj pe care vrei să-l transmiți oamenilor?

CĂTĂLIN CROITORU: Să stea puțin asupra rândurilor următoare:

Cum te cheamă? Cândva ai fost copil. Copilului care ai fost tu ai vrea să-i lipsească iubirea? Ai vrea să i se vorbească urât? Ai vrea să fie bolnav? În inima ta este un copil care are nevoie de tine. Pe el trebuie să îl iubești, să ai grijă de el, să îl protejezi, să îi dai tot ce nu a avut când era mic. Ai grijă de tine ca de un copil mic.

HeyNews.ro: Ce ne poți spune despre viața ta personală?

CĂTĂLIN CROITORU: Că este frumoasă așa cum este. Și că pe Instagram se vede doar 20% din ea. Vă pup și vă iubesc.

Ești sportiv? Ai o poveste de viață inspirațională? Scrie-ne povestea ta pe Instagram, iar noi o facem publică cititorilor noștri! 🙂

FOTO: Dan Niculescu

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.HeyNews.ro acele mesaje, comentarii, opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.

comentarii

Dacă ai un subiect despre care vrei să scriem sau ai surprins imagini foto sau video cu o vedetă scrie-ne pe adresa de e-mail heynewsro@gmail.com.

Lasa Comentariu

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai Multe in Interviuri

To Top
error: Contentul este protejat!