Connect with us

HeyNews.ro

De vorbă cu antrenorul de fitness Gabriel State! Află-i povestea fabuloasă de viață a sportivului: ”Viața mi-a dat o palmă grea la 18 ani, dar nu am renunțat nici o clipă la visul meu”

Exclusiv

De vorbă cu antrenorul de fitness Gabriel State! Află-i povestea fabuloasă de viață a sportivului: ”Viața mi-a dat o palmă grea la 18 ani, dar nu am renunțat nici o clipă la visul meu”

Gabriel State are 27 de ani, locuiește în București, este antrenor de fitness, și a început „să tragă de fiare” acum aproape 10 ani. Sportul este viața lui și nu își imaginează o zi fără antrenamente. Află povestea de viață a lui Gabriel, într-un interviu, în exclusivitate pentru HeyNews.ro. Enjoy!

HeyNews.ro: Salut. Spune-ne, te rugam: cine ești și de unde vine pasiunea ta pentru sport? Cum ai ajuns să te ocupi de fitness?

GABRIEL STATE: Salut! Mă numesc Gabriel State, și am 27 de ani, locuiesc În București, născut și crescut în Berceni. Pasiunea aceasta pentru fitness, pot spune că am căpătat-o pe la 15-16 ani, tot atunci am și început să cochetez cu fitness-ul. Prima oară, cred că la 14 ani am intrat într-o sală de forță și mi-a plăcut ce am văzut… vedeam bărbați cu mușchi, mi se păreau ceva nerealizabil pe atunci, haha!… dar în același timp, mi-am zis: vreau și eu așa! Și practic, 2 ani mai târziu, am început să merg la sală împreună cu un coleg de liceu pe atunci, care ‘știa el’, și așa am ajuns să trag de fiare ușor ușor… am continuat singur apoi să merg să mă antrenez, deja începusem să observ mici schimbări. De menționat faptul că, am pornit de la o greutate de 53 kg, foarte skinny deci, și nu m-am oprit acolo bineînțeles, de fapt nu mă voi opri niciodată! Am ajuns ulterior să îmi câștig traiul din asta, observând că am înclinații către acest sport, îmi plăcea să învăț, să mă documentez, și apoi mi-am dorit chiar să fac din asta un job, pentru că îmi plăcea încă de pe atunci ideea de a învăța și pe altcineva ceea ce eu descoperisem a fi o pasiune.

HeyNews.ro: Știu că ești și antrenor personal în București? Cum ti se pare lucrul cu oamenii? Cum îți câștigi clienții și cum reușești să îi păstrezi?

GABRIEL STATE: Da, sunt antrenor personal în București, de 8 ani mai exact, evident că începutul a fost greu, dar am insistat și nu m-am dat bătut. Îmi place să lucrez cu oamenii, să-i învăț cum să adopte un stil de viață sănătos, cum să se antreneze eficient, și cel mai important, cum să se mențină în punctul unde și-au dorit să ajungă (forma pe care ei o consideră ideală pentru ei). În momentul de față, mulți clienți îmi vin prin recomandare, spunându-mi: ”Am văzut ce ai făcut cu X-ulescu, vreau și eu așa”… Mi se umple inima de bucurie, și mi se inundă creierul cu endorfine, când aud asta pentru că, realizez în fiecare moment de genul acesta, că ”nu sunt degeaba”, știți vorba aia haha. Cum reușesc să îi fidelizez mă întrebai, păi e simplu: Când știi ce ai de făcut, ești sigur pe tine, arăți într-un fel în care clientul nici măcar în vise nu-și imaginează că poate arăta, cel puțin asta este prima impresie, și ai rezultate cu ei, clientul este pur și simplu ”îndrăgostit”… Îmi place să-mi stimulez clienții, sa-i motivez, astfel creez cu fiecare în parte o conexiune, și ajung să rezonez cu fiecare în parte, să cunosc fiecare om în parte, să-i ascult problemele, și să îmi dau seama ce putem îmbunătăți în viața de zi cu zi, pentru rezultatele cele mai optime în sport, pentru că da, totul este într-o strânsă legătură.

HeyNews.ro: Cum arată o zi din viața ta? Câte ore dedici antrenamentelor?

GABRIEL STATE: Mă trezesc dimineața, la ora 8:30, urmând micul dejun (profit pe această cale, și vă mai spun încă o dată: NU săriți micul dejun!) Apoi îmi savurez cafeaua, în timp ce îmi recapitulez agenda, programările din ziua respectivă, și alte activități pe care le mai am. După aceste clipe de relax, plec spre sala unde eu antrenez, și anume SAS GYM din Dr. Taberei, acolo mă găsiți! Intervalul meu la sală începe undeva in jurul orei 13, și se termină în jurul orelor 20-21, timp în care îmi programez antrenamentele clienților din ziua respectivă, dar și antrenamentul meu nelipsit, și mesele mele, bineînțeles! Antrenamentul meu zilnic, nu depășește o oră jumate maxim, depinde evident de obiectivul pe care îl am în momentul respectiv, de grupă sau grupele musculare antrenăm în ziua respectivă, dacă mă pregătesc pentru vreun concurs, sau shooting :))))

HeyNews.ro: În ce constă dieta ta?

GABRIEL STATE: Hmmm, dieta mea constă în principal în ABSENȚA zahărului din alimentație, și orice fel de mâncăruri procesate… V-am băgat în ceață știu :)) Dar ca să și răspund la această întrebare, dieta mea (este un stil de viață deja), constă în mare parte în: albușuri de oua, fulgi de ovăz, orez, cartofi albi sau dulci, pui, pește, vită, dar și surse vegetale de proteină, nu doar animală, avocado, alte grăsimi bune (aici mai poate intra și uleiul de măsline, oleaginoasele, chiar și omega-3, adică uleiul de pește, adăugat suplimentar în alimentația mea), fructe și legume! Mănânc fiecare masă la un interval bine stabilit de timp, nu mă interesează chiar deloc unde mă surprinde momentul mesei, așa că nu mai căutați scuze! Mă regăsesc deseori, în situația de a mânca la volan în trafic, scot cutiuța cu mâncare, și bagă mare Gabriele! In toți anii ăștia, de când practic acest sport, pot spune că am învățat cum îmi funcționează propriul corp, am învățat să-mi ascult corpul, ceea ce este foarte foarte important, deoarece corpul ne dă niște semnale, pe care noi nu le luam în considerare în mare parte, decât atunci când se agravează lucrurile, și ajungem doamne ferește la doctor într-un final. Pe această cale oameni buni, vreau să vă mai spun ceva: Echilibrul este sănătate! Trebuie să ne găsim un echilibru, atât alimentar cât și în frecvența antrenamentelor și dificultatea acestora, dar și echilibrul psihic și mental, pentru că, DA, vorba aceea este extrasă din subiect: „O minte sănătoasă într-un corp sănătos”. Atâta timp cât mintea noastră nu este „sănătoasă”, nici cu corpul nostru nu putem face minuni, și cu nimic până la urmă… Ca să închei acest răspuns, din punctul meu de vedere nu țin o DIETĂ, pentru mine este un stil de viață, care mă împlinește, mă fericește, și mă motivează dimineața să mă dau jos din pat și să încep o nouă zi!

HeyNews.ro: Care consideri că e rețeta succesului pentru cineva care face sport ca să se mențină în formă? Ce tip de mișcare ar trebui să facă și cât?

GABRIEL STATE: Consider că rețeta succesului diferă de la individ la individ… Așa că, pot vorbi despre rețeta succesului meu. Reușesc să mă mențin tot anul într-o formă bună, chiar foarte bună în anumite perioade, pur și simplu prin faptul că mă antrenez aproape zilnic, și când zic mă antrenez, păi mă antrenez în adevăratul sens al cuvântului! Ce înseamnă asta? Pentru mine în momentul prezent, nu există nici măcar un antrenament să zic că l-am bifat, fără să duc fiecare serie de lucru la epuizare, fiecare exercițiu dus la capăt și astfel obții performanță ușor, ușor… Cu alte cuvinte, oameni buni, dacă tot mergeți la sală, alegeți să plătiți abonamentul, poate chiar și un PT, faceți ca timpul acela petrecut în sală, să fie eficient! Pe de altă parte, nu totul constă în antrenamente! Deci, mă mențin așa, pentru că alimentația mea este foarte bine pusă la punct, iar fără alimentație, clar mușchii nu cresc, nu reacționează așa cum ți-ai dori, ațâța timp cât nu hrănim mușchii și organismul cu nutrienți. Un alt factor important este odihna, am cel puțin 7-8 ore de somn, câteodată mai prind câte o oră și la prânz (VISSS, fie vorba intre noi), dar mai greu cu programul. Așa că, rețeta succesului: alimentație, odihnă, frecvență la antrenamente, în ordinea aceasta. Și încă un factor pe care nu l-am menționat, și este foarte important, anume MOTIVATȚIA! Setează-ți un obiectiv, și nu te opri decât dacă ai ajuns acolo, și apoi menține-l!

HeyNews.ro: Folosești / recomanzi suplimentele pentru creșterea masei musculare?

GABRIEL STATE: Da, folosesc suplimente alimentare, În momentul ăsta în care mă pot numi, sportiv profesionist. Nu am folosit întotdeauna, deoarece au fost momente în viața mea, în care nu mi-am permis poate nici abonamentul la sală. Chiar și în prezent, le folosesc civilizat, ca să mă exprim așa, perioade în care folosesc, și perioade în care nu. În mare parte, încerc să îmi iau necesarul din mâncare, alimente, dar bineînțeles, am nevoie și de suplimentație. Da, recomand folosirea suplimentelor, doar dacă ai un obiectiv, doar dacă practici sportul acesta, nu doar cochetezi cu el, atenție la diferență! Dacă nu ai nici un obiectiv, dacă nu ești convins de acest sport sau dacă nu îți dorești suficient, și vrei doar să vezi cum e să faci sală, că ai auzit că e cool să faci un selfie pe banda de alergare..:)) (hater, nu mă urâți acum, dar știți că unii oameni practică și acest „sport”). Dacă nu te regăsești în cuvintele de mai sus, mai bine nu investești în suplimente, pentru că oricum ele nu fac minuni, așa cum cred majoritatea oamenilor, atâta timp cât pe tine nu te interesează decât rezultatul, si nu drumul către el!

HeyNews.ro: Ce concursuri ai câștigat până în prezent?

GABRIEL STATE: Nu am câștigat nici un concurs până acum, deoarece nu asta mi-am propus, și nu am făcut un scop din asta. Am participat în total la 3 concursuri, doar ca experiență, și să-mi vad nivelul. Am în plan și acest lucru, să scot o formă maximă și să urc iar pe scenă!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gabriel State (@gabriel_state_)

HeyNews.ro: Ce obiective ai pentru anul acesta?

GABRIEL STATE: Anul acesta, și următorii probabil, obiectivul sunt EU! Spun asta, deoarece m-am neglijat puțin în ultimii ani, neactivând la realul meu potențial, așa că anul acesta, principalul obiectiv este forma mea fizică, vreau să urc din nou pe scenă anul acesta, și voi ajunge acolo, deoarece m-am setat în direcția aceasta.

HeyNews.ro: Care este cea mai mare realizare din viața ta?

GABRIEL STATE: Cea mai mare realizare a mea este transformarea fizică! Și anume, să plec de la 53 kg, după cum vă spuneam mai sus, în prezent am 93 kg, din care cel mai mare procent, cântăresc mușchii! Și încă o realizare, este că acest sport și toți anii ăștia, m-au disciplinat enorm, și mi-am dezvoltat și alte capacități ale creierului și minții… Asta că tot spun unii, mușchi mari și creierul mic… nu se leagă!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gabriel State (@gabriel_state_)

HeyNews.ro: Ce consideri că le lipsește românilor pentru a avea un stil de viață sănătos?

GABRIEL STATE: Hmmm, aici este un subiect sensibil, și nu aș vrea să jignesc pe nimeni dar… în primul rând ne lipsește educația, și când spun educație, nu mă refer la cei 7 ani de acasă, deși, unii au probleme și acolo. Dar să revenim la ale noastre, și anume ne lipsește educația sportivă și alimentară. Noi românii, nu punem accent pe sănătate, doar pe bani, cum să facem mai mulți bani, cum să-i cheltuim mai repede și cum să mâncăm mai multe bunătăți și mâncăruri grase, că doar sunt gustoase! Consider că suntem un popor gurmand, care nu punem accent pe aspectul fizic (prea mult), aici am observat că s-a mai înclinat un pic balanța favorabil în ultimii ani și ușor ușor, eu zic că o să ajungem la un nivel satisfăcător, și de ce nu, un nivel ridicat de oameni care vor face sport, deoarece suntem într-o continuă dezvoltare, pe parte de sport.

HeyNews.ro: Care este cel mai important mesaj pe care vrei să-l transmiți oamenilor?

GABRIEL STATE: Un mesaj important pe care vreau să îl transmit oamenilor, este următorul: Aveți grijă de corpurile voastre, de ceea ce băgați în ele, pentru că se reflectă în oglindă dar și în societate. Nu judec pe nimeni, fiecare trăiește și se comportă fix așa cum dorește, și cum îi place, dar știu un lucru: Un corp și o minte tonifiată, îți crește stima de sine!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gabriel State (@gabriel_state_)

HeyNews.ro: Ce ne poți spune despre viața ta personală?

GABRIEL STATE: Despre viața mea, pot să vă spun că nu a fost una ușoară, mi-am pierdut mare parte din familie încă de la o vârstă fragedă, iar palma aia grea de la viață a venit cu adevărat atunci când tatăl meu, a părăsit lumea asta, si pe mine totodată, la vârsta de 18 ani. Moment în care, bula mea, de copil, adolescent naiv, s-a spart, și am fost nevoit să îmi iau viața în propriile mâini, să am grijă și de mama mea, care evident, după un asemenea eveniment nu mai era bună de nimic, vorba aia… A trebuit să mă angajez, să îmi câștig traiul încă de pe atunci, nu mă puteam baza pe mama să mă întrețină în continuare, și oricum, salariul ei nu ar fi fost de ajuns… Cu toate astea, am reușit să iau și BAC-ul pe atunci, pentru că eram în clasa a 12-a când s-a întâmplat nefericitul eveniment. Pot spune că am avut câteva persoane lângă mine, maxim două, care m-au susținut, au crezut în mine, și au contribuit enorm la „vindecarea” mea, sau cel puțin să trec la stadiul de „acceptare”. În ciuda evenimentelor, nu am renunțat o clipă la visul meu (fitness-ul), nu m-am oprit din asta. Cu toate că a fost o perioadă horror ce a urmat, de câțiva ani, cu probleme grave financiare, nu reușeam să-mi permit mâncarea și suplimente nici nu mai zic, și tot ce îmi propusesem când am pornit pe drumul asta. Așa că, în timp ce aveam și un job, am început să antrenez de la o vârstă fragedă, pentru că simțeam că asta e pentru mine, asta trebuie să fac, și ușor ușor am reușit să mă axez pe partea asta, să-mi fac diverse cursuri și calificări în domeniu, în câțiva ani de „chinuiala”, urmând să activez cu normă întreagă în acest job, și să reușesc nu doar să îmi câștig traiul, dar și să fac performanță în timpul ăsta. Ani mai târziu, au mai apărut oportunități, pasionat de mic și de dans, am reușit să ajung într-o trupă de dans, și cabaret masculin, adică sunt și stripper, în momentul prezent, animație în cluburi. Pot spune că am combinat cumva, fitness-ul cu alte activități în viața mea, care sunt tot în strânsă legătură cu sport-ul și mișcarea fizică. În concluzie, m-am maturizat mult mai repede decât era cazul, am trecut prin multe situații, și câte și mai câte, dar consider că fără toate aceste lucruri, nu eram bărbatul de azi, ca o stâncă, cu caracterul pe care îl am în prezent și neînfricat. Am învățat să tac și să ascult, nu doar să vorbesc, am învăț să mă pun în pielea celorlalți, înainte să-i judec, iar în prezent nu mai judec pe nimeni, pentru că fiecare este dator să trăiască viața asta pe pământ, așa cum își dorește fiecare și cum consideră fiecare că este benefic pentru sine! Așa că, eu am ales deja să îmi trăiesc viața așa cum îmi doresc, să mă bucur de lucrurile cele mai mici din exterior, cum ar fi lumina soarelui de dimineață, a fost doar un exemplu, dar eu sunt convins, că asta este o mini rețetă a fericirii, și vă sfătuiesc și pe voi oameni buni, să faceți asta! Vă pupă Gabi, și vă așteaptă la sală!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gabriel State (@gabriel_state_)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gabriel State (@gabriel_state_)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gabriel State (@gabriel_state_)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gabriel State (@gabriel_state_)

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.HeyNews.ro acele mesaje, comentarii, opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.

comentarii

Dacă ai un subiect despre care vrei să scriem sau ai surprins imagini foto sau video cu o vedetă scrie-ne pe adresa de e-mail heynewsro@gmail.com.

Lasa Comentariu

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai Multe in Exclusiv

To Top
error: Contentul este protejat!