Connect with us

HeyNews.ro

De vorbă cu Dan Negru, antrenor de fitness: ”Evoluția începe cu o simplă încercare și o perfecționare pe parcurs” Află-i povestea de succes a tânărului sportiv

Interviuri

De vorbă cu Dan Negru, antrenor de fitness: ”Evoluția începe cu o simplă încercare și o perfecționare pe parcurs” Află-i povestea de succes a tânărului sportiv

Dintotdeauna am susținut, am promovat și am povestit despre oamenii puternici, oamenii care construiesc, care creează frumosul pentru ei și pentru ceilalți, oameni pentru care cariera înseamnă o permanentă descoperire de sine. Dan Negru face parte din această ligă, cu o carieră de succes la activ și o poveste inspirațională de viață.

Dan Negru are 26 de ani, locuiește în Cluj-Napoca, este antrenor de fitness, și a început „să tragă de fiare” acum 8 ani, după ce a hotărât că trebuie să facă o schimbare majoră, iar această necesitate ulterior s-a transformat într-o mare pasiune și job. Sportul este viața lui și nu își imaginează o zi fără antrenamente. Află povestea de viață a lui Dan, într-un interviu, în exclusivitate pentru HeyNews.ro. Enjoy!

HeyNews.ro: Salut. Spune-ne, te rugăm: cine ești și de unde vine pasiunea ta pentru sport? Cum ai ajuns să te ocupi de fitness?

DAN NEGRU: Salut, numele meu este Dan Negru, am 26 de ani și sunt din Cluj Napoca. Pasiunea mea pentru fitness s-a dezvoltat din timpul liceului, atunci când am constatat ce impact are practicarea sportului asupra încrederii în forțele proprii. Motivația mea de a continua în acest domeniu a venit în urma evoluției și a rezultatelor obținute. Dacă la început era doar un hobby, pe parcurs s-a transformat în stil de viață și mi-a încolțit în gând ideea de a-mi transforma pasiunea în job.

HeyNews.ro: Știu că ești antrenor personal în Cluj-Napoca. Cum ți se pare lucrul cu oamenii? Cum îți câștigi clienții și cum reușești să îi păstrezi?

DAN NEGRU: Da, lucrez ca antrenor personal la Enjoy Gym și consider că această meserie îmi pune în valoare abilitățile și cunoștințele dobândite în timp. Mă consider a fi o fire sociabilă, iar lucrul cu oamenii mi-a satisfăcut nevoia unui mediu de lucru dinamic. Consider că datorită job-ului actual m-am dezvoltat foarte mult atât din punct de vedere personal cât și profesional. În ceea ce privește clienții, marea lor majoritate mă abordează online, unde îmi cer tipsuri pe partea de nutriție și antrenament.

HeyNews.ro: Cum arata o zi din viața ta? Câte ore dedici antrenamentelor?

DAN NEGRU: Zilele mele respectă o rutină destul de bine definită. Ziua începe la ora 6 dimineața cu pregătirea primei mese și plecarea la muncă. După ce finalizez partea de coaching, în jurul orei 2 îmi încep antrenamentul cu greutăți care durează aproximativ 60-90 de minute. În a doua parte a zilei mă ocup cu pregătirea meselor pentru ziua următoare și de verificarea clienților online.

HeyNews.ro: În ce constă dieta ta?

DAN NEGRU: Am plan alimentar bine pus la punct pe care îl respect zilnic. Dacă pentru unii, nivelul de strictețe ar părea chinuitor, pentru mine reprezintă un stil de viață deja. Macronutrienții diferă în funcție de perioada în care mă aflu off season/ pregătire competițională. În principiu, din alimentația mea nu lipsesc fulgii de ovăz, peștele, fructele, ouăle, legumele, orezul și nu în ultimul rând pudra proteică.

HeyNews.ro: Care consideri că e rețeta succesului pentru cineva care face sport ca să se mențină în formă? Ce tip de mișcare ar trebui să facă și cât?

DAN NEGRU: După părerea mea există o rețetă a succesului general valabilă : perseverența și disciplina; de asemenea ieșirea din zona de confort în care suntem obișnuiți să trăim. Este importantă practicarea sportului, indiferent de tipul de mișcare, iar cu cât e mai challenging cu atât rezultatele vor fi pe măsură.

HeyNews.ro: Folosești / recomanzi suplimentele pentru creșterea masei musculare?

DAN NEGRU: Nu consider suplimentele nutritive a fi obligatorii deoarece poți avea rezultate foarte bune în direcția realizării obiectivelor personale și fără ajutorul lor; însă cu siguranță aduc un plus valoare antrenamentelor și recuperării. Eu folosesc suplimente de aproximativ 5 ani iar din dulapul meu nu lipsesc niciodată: pudra proteică, creatină, preworkout-ul, glutamina și aminoacizii.

HeyNews.ro: Ce concursuri ai câștigat până în prezent?

DAN NEGRU: Din acest punct de vedere nu pot spune că am un palmares bogat deoarece concurez de puțin timp și nu am multe concursuri la activ. Cu toate acestea, am ocupat locul 1 și overall la culturism juniori la Trofeul Steel Man 2017, locul 3 la Men’s Physique Cupa României 2019 și locul 3 la Miss & Mister Fitness. În final, consider că mai este mult de muncă până să ajung acolo unde îmi doresc, dar cu toții plecăm de undeva.

HeyNews.ro: Există rivalitate între voi instructorii? Cum răspunzi la răutățile celor din jur?

DAN NEGRU: Am sesizat un nivel destul de ridicat de rivalitate între noi, cei care lucram în același domeniu și care aparent ar trebui să empatizam unii cu alții. Nu răspund la răutățile celor din jur, alegând să nu le bag în seamă și să îmi văd de evoluția mea. Cu toate astea, consider că ne-ar ajuta pe toți dacă am alege să fim altruiști și mai puțin critici unii cu alții (aici nu vorbesc de acea critică constructivă care e mai mult decât binevenită).

HeyNews.ro: Ce obiective ai pentru anul acesta?

DAN NEGRU: Anul acesta obiectivul principal din punct de vedere competițional este participarea la Campionatul National de Culturism și Fitness si Pro Nutrition Grand Prix.

HeyNews.ro: Care este cea mai mare realizare din viața ta?

DAN NEGRU: Cea mai mare realizare din viața mea este faptul că mi-am transformat pasiunea în job full-time și nu simt că muncesc, având în vedere că fac ceea ce îmi place (oricât de clișeic ar suna asta).

HeyNews.ro: Ce consideri că le lipsește românilor pentru a avea un stil de viață sănătos?

DAN NEGRU: Consider că există lacune informaționale la nivel de populație; în școală nu se face nutriție de bază iar orele de sport sunt tratate cu neseriozitate. Suntem crescuți cu mentalitatea că „vreau să mă bucur de viață” și că fericirea constă doar într-o plăcere de moment (o ciocolată sau ceva dulce). Românii manifestă un grad ridicat de nepăsare în ceea ce privește sănătatea lor pe viitor.

HeyNews.ro: Care este cel mai important mesaj pe care vrei să-l transmiți oamenilor?

DAN NEGRU: Nu vă temeți de situații care vă scot din zona de confort. Doar în acele situații veți reuși să evoluați, chiar dacă o dați în bară. Evoluția începe cu o simplă încercare și o perfecționare pe parcurs.

HeyNews.ro: Ce ne poți spune despre viața ta personală?

DAN NEGRU: Deși am zis mai sus că zilele mele respectă o rutină bine definită, de cele mai multe ori încerc să găsesc un echilibru și să îmbin utilul cu plăcutul, alegând să nu las deoparte nici celelalte fațete care îmi bucură viața. Îmi place să călătoresc, să citesc și să îmi petrec timpul cu familia. De cele mai multe ori aceste activități reprezintă sursa mea de energie pozitivă și de motivație.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dan Negru (@dan.negru)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dan Negru (@dan.negru)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dan Negru (@dan.negru)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dan Negru (@dan.negru)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dan Negru (@dan.negru)

Ești sportiv? Ai o poveste de viață inspirațională? Scrie-ne povestea ta pe Instagram, iar noi o facem publică cititorilor noștri! 🙂

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.HeyNews.ro acele mesaje, comentarii, opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.

comentarii

Dacă ai un subiect despre care vrei să scriem sau ai surprins imagini foto sau video cu o vedetă scrie-ne pe adresa de e-mail heynewsro@gmail.com.

Lasa Comentariu

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai Multe in Interviuri

To Top
error: Contentul este protejat!