Connect with us

HeyNews.ro

De vorbă cu Matias Paul, cântăreț, instructor de fitness și TikToker: ”Muzica și sportul sunt parte din mine” – Drumul către celebritate

Exclusiv

De vorbă cu Matias Paul, cântăreț, instructor de fitness și TikToker: ”Muzica și sportul sunt parte din mine” – Drumul către celebritate

La doar 21 de ani, Matias Paul este un cântăreț independent, instructor de fitness și TikToker. Tânărul artist a devenit popular pe TikTok, datorită cover-urilor, pamfletelor și a pieselor proprii, pe care și le scrie singur. Cu o voce specială și plină de emoție, Matias Paul a început să cânte de mic, dar abia în urmă cu mai bine de 3 ani a decis să pornească în călătoria asta numită „muzică”, pentru că-și dorește să transmită ceea ce simte, iar pasiunea este cea care-l ține motivat și nu banii, ne-a dezvăluit tânărul artist într-un interviu în exclusivitate pentru HeyNews.ro! 🙂

Încă de la debutul muzical, Matias Paul a reușit să își adune o bază de fani loială, datorită personalității lui pozitive și vibrante, dar și a pieselor cu un sound special care au cucerit platformele de streaming.  Tânărul artist a reușit să-și construiască o comunitate de 200k de urmăritori pe TikTok, rezultatul unei munci constante și a dorinței de a binedispune lumea. Matias se descrie ca fiind un un om căruia îi place să se bucure de fiecare moment din viață, având o vorbă după care își ghidează viața: „Zâmbește, că e gratis.”

În rândurile următoare te invit să citești o discuție sinceră din care vei afla tot ceea ce vrei să știi despre Matias Paul, artistul cu o voce specială care cucerește trendurile TikTok și nu numai, într-un interviu în EXCLUSIVITATE pentru HeyNews.ro! Enjoy! 🙂

HeyNews.ro: Salut, Matias Paul! Hai să ne cunoaștem mai bine. Spune-ne mai multe lucruri despre tine pe care trebuie sa le afle prima dată cineva care nu te-a descoperit încă… ce ambiții ai și unde vrei să ajungi!

MATIAS PAUL: Salut! Sunt Matias Paul, un băiat din București. Provin dintr-o familie de 16 copii, și în ciuda situației, am ales să-mi urmez pasiunile, muzica și sportul… Sunt artist independent, autodidact și totodată antrenor de fitness. Pentru mine, muzica și sportul sunt mai mult decât niște hobby-uri, sunt parte din mine, din stilul meu de viață. Vreau ca muzica mea să atingă cât mai multă lume, iar prin sport să ajut oamenii să devină o versiune mai bună și mai sănătoasă a lor.

HeyNews.ro: Ai început să cânți de mic, dar abia în urmă cu mai bine de 3 ani te-ai apucat serios de muzică. Ai învățat singur să cânți la instrumente muzicale, iar acum îți scrii propriile piese. Ce te inspiră și ce te a făcut să pornești în călătoria asta numită „muzică”?

MATIAS PAUL: Wow, nici nu știu când au trecut 3 ani, și acum că mă gândesc, parcă ieri am postat primul cover pe Youtube. Încă îmi aduc aminte, a fost un moment pe la 17-18 când ascultam muzică seara pe Youtube și mi-a venit un gând: „Dacă alții pot face asta, eu de ce nu aș putea să o fac? Talent știu că am, și dacă muncesc, n-are cum să nu iasă ceva frumos”. Pot spune că acela a fost momentul în care am hotărât că vreau să pornesc pe drumul acesta, și chiar în acea seară am scris și prima piesa. Pe măsură ce au trecut anii, și am văzut cât de mult ating melodiile mele oamenii, iar asta a devenit motivația mea. N-am făcut-o niciodată pentru bani și nici nu va fi vreodată ăsta scopul meu cu muzica! Chiar sunt recunoscător pentru talentul pe care l-a pus Dumnezeu în mine, așa că vreau să îl exploatez la maxim!

HeyNews.ro: Ce fel de muzică face Matias Paul? Crezi că muzica te-a ales pe tine sau tu pe ea?

MATIAS PAUL: Nu aș include muzica mea într-un gen muzical, nu mi-a plăcută niciodată să fac asta, nici cu muzica pe care o ascult, pur și simplu dacă îmi place cum sună, o cânt/ascult. Muzica pe care o fac eu, este oglinda mea. Cine ascultă cu atenție, poate vedea lucrurile prin care am trecut și experiențele pe care le-am avut în viață. Iar cât despre alegerea muzicii, o să răspund cu un citat de-al lui Jeff Bezos: „Nu îți alegi pasiunea, pasiunea te alege pe tine”. Dacă Dumnezeu a pus un talent în cineva, l-a pus cu un scop, și cred că fiecare este responsabil să profite la maxim de ceea ce i-a fost dat!

HeyNews.ro: Povestește-ne mai multe detalii despre noul tău proiect muzical: „Mă mint că sunt bine”.

MATIAS PAUL: Noua piesă pe care am lansat-o se numește „Mă mint că sunt bine”. Am scris-o într-o perioadă din viața mea în care nu eram chiar cel mai fericit, și exact cum spune și titlul melodiei, mă mințeam că sunt bine, în loc să identific problema și să o rezolv, și cred că nu sunt singurul care trece sau a trecut printr-o astfel de perioadă/situație în viață lui. În momentul acesta, pot spune că am trecut peste situația respectivă, m-am descărcat scriind această piesă, și cei care o vor asculta, sper să înțeleagă mesajul și faptul că orice perioadă din viață trece, fie ea bună sau mai puțin bună.

HeyNews.ro: Ești content creator, faci și muzica, dar ești și instructor de Fitness. Care sunt prioritățile?

MATIAS PAUL: Încerc să îmi folosesc timpul cât mai eficient și să mă împart egal în toate. Într-adevăr, partea de muzică și content creation îmi ocupă mai mult timp decât antrenamentele de fitness, dar nu sunt neapărat o prioritate față de sport. Ideea este că progresez cu toate, și devin din ce în ce mai bun pe ceea ce fac!

HeyNews.ro: Ești un fenomen pe TikTok, și nu numai, iar clipurile postate de tine au sute de mii de aprecieri și milioane de vizualizări. Cum a început pasiunea?

MATIAS PAUL: Mulțumesc, în primul rând, iar în al doilea rând, pe TikTok a început totul din curiozitate mai mult și chiar eram puțin sceptic în legătură cu platforma. Deja postam pe Youtube și Instagram, iar într-o noaptea în timp ce stăteam în pat, mi-a venit un gând „hai să postez un cover pe TikTok, ce am de pierdut?”, și asta am și făcut. Dimineața când m-am trezit, clipul era viral, și aveam 3 mii de urmăritori deja, ceea ce a fost un mega BOOM pentru mine la momentul respectiv. Am continuat să postez cover-uri, iar într-o zi, în timp ce cântăm la pian, mi-a venit inspirație să compun un pamflet, ceea ce am și făcut. Clipul a fost mega viral pe TikTok, 350k views, ceva de genul, după care am continuat să compun mai multe pamflete, care m-au ajutat să cresc undeva pe la 50-60k urmăritori, într-un timp relativ scurt. Ulterior, am început să compun mini-piese, de 1 minut, iar mai târziu, piese oficiale.

HeyNews.ro: Ai peste 4 milioane de aprecieri și peste 200k de urmăritori. Ce înseamnă TikTok pentru tine?

MATIAS PAUL: TikTok pentru mine, și nu numai, este o mega platformă ce a schimbat viața multor oameni, care e mult peste Instagram și Youtube ca și expunere și posibilitate de viralitate, și din păcate mulți încă nu profită de ea. Eu sunt foarte recunoscător, și o spun sincer că nu aș fi fost unde sunt fără TikTok, m-a ajutat foarte mult ca și expunere. Am observat în anii care au trecut, cum la început toată lumea era sceptică, inclusiv eu, iar acum toată lumea o folosește, de la cei care o fac doar de fun, creatorii de conținut, până la artiștii foarte cunoscuți și brand-uri mari.

HeyNews.ro: De ce crezi că ai ajuns atât de popular? Care-i secretul?

MATIAS PAUL: În primul rând Perseverența! Orice ai fi și oricât de mult succes ai avea, dacă te oprești din a muncii, clar că se opresc și rezultatele. În al doilea rând, oamenii se regăsesc în piesele pe care le scriu, fie ele amuzante, happy, sau după o despărțire. Mai este și faptul că pot să transmit foarte bine mesajul unei piese, fie că am starea respectivă în momentul acela sau nu, încerc cât de mult se poate să mă pun în zona aia. Cred că și energia bună pe care o transmit oamenilor în fiecare zi la story sau prin postările mele și clar binecuvântare de la Dumnezeu în tot ceea ce fac, mulți îl numesc noroc, eu o numesc binecuvântare.

HeyNews.ro: Cine îl urmărește pe Matias Paul? Pentru cine crezi că ești un trendsetter?

MATIAS PAUL: Cred că sunt urmărit de cei care sunt pasionați de muzică și care, ca și mine, își găsesc refugiu în muzică în unele momente din viață. Nu mă consider neapărat un trendsetter, chiar nu m-am gândit până acum la asta, pur și simplu fac muzică din pasiune și mă bucură faptul că oamenii îmi ascultă muzica și sunt atinși de ea.

HeyNews.ro: De unde vine pasiunea ta pentru sport si cum ai decis sa devii antrenor de fitness?

MATIAS PAUL: Încă din copilărie mi-a plăcut sportul, în special fotbalul, chiar am făcut și de performanță până la 18 ani, iar de fitness m-am apucat la vârsta de 14 ani. Am făcut o perioada antrenamentele acasă, iar pe la 15-16 ani am intrat într-o sala de fitness. Au trecut anii, am învățat multe în domeniu, am crescut, și mi-am dat seama că pot să ajut și pe alții în drumul de a deveni o versiune mai bună a lor. În continuare am urmat un curs de antrenor personal, și de atunci lucrez și pe partea asta.

HeyNews.ro: Cum arată o zi din viața ta? Câte ore dedici antrenamentelor, muzicii și rețelelor de socializare?

MATIAS PAUL:Păi în general mă trezesc pe la ora 5, cei care mă urmăresc pe Instagram, îmi stiu story-urile pline de energie de dimineață. Îmi trebuie doar cafea și muzică și sunt gata de acțiune. Îmi place dimineața când mintea e limpede să citesc ceva, să reflectez asupra vieții, să mă rog etc… Pe la ora 6 merg la sală, fac antrenamentele cu oamenii și antrenamentul personal, în unele zile revin după-amiaza pentru a mă antrena. La ora prânzului merg acasă, între timp îmi mănânc mesele necesare în fiecare zi, și de aici continui partea de studio și social media. Mi-am făcut propriul home studio unde îmi și produc singur piesele. Mai iau câte o pauză pentru a mă bucura de ziua respectivă, răspund la mesajele de pe rețelele de socializare, și da, chiar răspund la toate mesajele pe care le primesc. Îmi place în fiecare zi să mă uit la tutoriale pentru diferite lucruri pe Youtube, vreau să învăț ceva nou în fiecare zi, să evoluez, să cresc. Ieșiri/plimbări cu prietenii mai rar, cluburi nu prea frecventez. Din când în când, îmi mai iau o zi – două, pauză de la înregistrat pentru a îmi da un refresh. Și cam așa arată o zi din viața mea, plus/minus. A doua zi o iau de la capăt.

HeyNews.ro: Ce consideri că le lipsește românilor pentru a avea un stil de viață sănătos?

MATIAS PAUL: Păi în primul rând motivația, asta se aplică tuturor, nu numai românilor. Consider că e păcat să fii tânăr, și să nu trăiești la potențial maxim în ce privește aspectul și puterea la care corpul tău poate ajunge, dar se pare că nu toți gândesc așa. Iar în al doilea rând educația. Lumea este prost educată pe partea asta, cel puțin în România, dacă ar știi ce simplă e teoria de bază pentru slăbit de exemplu, mulți ar avea rezultate, dar fiindcă este multă informație falsă/mituri, cum ar fi „mâncatul seara îngrașă”, lumea tinde să complice lucrurile. Am început acum câteva luni un cont de TikTok și pe partea de fitness unde dărâmăm aceste mituri, și educăm lumea în ce privește nutriție si fitness, chiar începusem să cresc și acolo, dar din lipsă de timp, nu am mai postat. Poate pe viitor am să încep să mai postez și acolo video-uri.

HeyNews.ro: Ești un om căruia îi place să se bucure de fiecare moment din viață și ai o vorbă după care îți ghidezi viața: „Zâmbește, că e gratis.” Ce te face să zâmbești și de unde îți iei energia asta pozitivă zi de zi?

MATIAS PAUL: Mereu când mă întreabă lumea de unde am energia asta le spun că nu e de pe planeta asta, cumva în glumă, dar cu o fărâmă de adevăr. Pe lângă sport și muzica, 2 domenii ce te dezvoltă foarte mult și te ajută la nivel psihic și fizic, am și o parte spirituală despre care nu vorbesc așa mult. De unde altundeva să iau energie, decât de la Cel care este energie 🙂 Iar cât privește viața de zi cu zi, îmi place să mă bucur de cele mai mici momente, de o adiere de vânt când stau cu mâna pe geamul mașini în timp ce conduc și ascult muzică, de o întâmplare haioasă, orice. Cred că de asta nu se bucura lumea așa mult, pentru că speră doar la lucruri mari, când de fapt bucuria stă în lucrurile mici.

HeyNews.ro: Ești tot timpul plin de energie pozitivă? Ce faci atunci când ceva nu îți merge bine sau te întristează o situație, te dezamăgește cineva, etc?!

MATIAS PAUL: În majoritatea timpului, da, sunt plin de energie, dar ca orice om am și eu limite și momentele mele mai puțin bune. Nu am fost genul de om care să se deschidă în fața altora așa ușor, ci prefer să mă descarc prin muzică. Cred că tocmai de asta se regăsesc oamenii în piesele mele, pentru că sunt scrise din inimă și pun pe foaie exact ceea ce simt în situația respectivă. Pe lângă asta, îmi plac plimbările noaptea cu mașina și muzica, mă liniștesc, și poate e puțin ciudat, dar și cumpărăturile mă relaxează.

HeyNews.ro: Ce răspundeai la întrebarea „Ce vrei să te faci când vei fi mare?” Are legătură cu ceea ce faci acum?

MATIAS PAUL: Nu țin minte exact ce spuneam, dar sigur nu spuneam că vreau să mă fac cântăreț sau antrenor de fitness. Când am început să fiu conștient de viață, am vrut să mă fac fotbalist, și chiar avem niște oportunități bune, dar fiindcă s-au închis niște uși, am decis să încep partea de muzica, și iată-mă în ziua de azi. Mă mai întreb câteodată cum ar fi fost dacă continuam cu fotbalul, dar se pare că nu vom știi niciodată.

HeyNews.ro: Ce ne poți spune despre viața ta privată? Iubești? Ai iubită?

MATIAS PAUL: Pot spune că în perioada în care mă aflu acum în viața mea în care focusul principal sunt eu și evoluția mea, este puțin cam greu să găsesc pe cineva care să înțeleagă asta. O relație necesită timp, atenție, bani, lucruri pe care eu le investesc în mine de ceva timp. Am avut ceva tentative care nu au ieșit chiar cum mi-am dorit, dar din care am învățat și am evoluat. Ce am observat în dragoste, și în viață în general, este că lucrurile vin atunci când te aștepți mai puțin, așa că voi continua să mă concentrez pe mine, și dacă voi găsi pe cineva potrivit între timp, nu dau înapoi.

HeyNews.ro: Ce ți-ai propus pentru următoarea perioadă a anului, care sunt obiectivele tale?

MATIAS PAUL: Unul dintre obiectivele mele pentru anul acesta, este să ating pragul de 100k subscribers pe Youtube și 50k followers pe Instagram. Voi continua să lansez piese, din ce în ce mai multe, plus multe alte proiecte la care lucrez, despre care încă nu am vorbit public, dar pot spune că sunt foarte interesante și cu mult potențial.

HeyNews.ro: Ce mesaj ai pentru cei care te susțin și îți ascultă muzica?

MATIAS PAUL: În primul rând un mare MULȚUMESC pentru toată susținerea și pentru faptul că îmi ascultați muzica și mă apreciați, chiar înseamnă mult pentru mine! Iar apoi, ca și încurajare: Urmați-vă visele!! Totul e posibil prin muncă, perseverență și răbdare! Lăsați opiniile celorlalți pentru ei și munciți pentru ce vă doriți că nu o s-o facă nimeni în locul vostru! Și bineînțeles, Nu uitați, Zâmbiți, că e gratis! 🙂

 

View this post on Instagram

 

A post shared by matias paul (@matiaspaul.music)

Foto credit: Cristea Natty

 

View this post on Instagram

 

A post shared by matias paul (@matiaspaul.music)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by matias paul (@matiaspaul.music)

Pe Matias Paul îl găsiți pe:
Instagram: https://www.instagram.com/matiaspaul.music/
TikTok: https://www.tiktok.com/@matiaspaul
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCBLna9LGdJtTIyxEnO-Po_Q
Facebook: https://www.facebook.com/matiaspaul.music

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.HeyNews.ro acele mesaje, comentarii, opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.

comentarii

Daca ai un subiect despre care vrei sa scriem sau ai surprins imagini foto sau video cu o vedeta scrie-ne pe adresa de e-mail heynewsro@gmail.com.

Lasa Comentariu

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai Multe in Exclusiv

To Top
error: Contentul este protejat!