Connect with us

HeyNews.ro

De vorbă cu Mihai Todoran, antrenor de fitness, kinetoterapeut și Dry Needler: “Viața este mult prea scurtă ca să-ți mai și pui piedici singur”

Interviuri

De vorbă cu Mihai Todoran, antrenor de fitness, kinetoterapeut și Dry Needler: “Viața este mult prea scurtă ca să-ți mai și pui piedici singur”

Mihai Todoran, cunoscut și ca Azazescu, are 24 de ani, locuiește în București, și este antrenor de fitness, kinetoterapeut și Dry Needler. Tânărul sportiv a început „să tragă de fiare” de mic copil, primul lui contact cu sportul fiind acum mai bine de 9 ani, cu 2 bidoane de tymbark cool umplute de nisip cu apă. După și-a luat seturi de greutăți pentru acasă și și-a sudat bară de tracțiuni. Și așa a început aventura lui Mihai în lumea fintess-ului. În 2016 a avut primul contact real cu sala, iar la 3 luni după s-a lasat de Facultatea de construcții și a optat pentru Universitatea de Sport și Educație Fizică pe care a și absolvit-o între timp. Sportul este viața lui și nu își imaginează o zi fără antrenamente. Află povestea de viață a lui Azazescu, într-un interviu, în exclusivitate pentru HeyNews.ro. Enjoy!

HeyNews.ro: Salut. Spune-ne, te rugăm: cine ești și de unde vine pasiunea ta pentru sport? Cum ai ajuns să te ocupi de fitness?

MIHAI TODORAN: Salutare. Mă numesc Mihai Todoran. Fac antrenamente de forță din liceu… cam pe la vârsta de 15-16 ani, în schimb, în 2016 m-am apucat cum trebuie, am început și o facultate de profil (Kinetoterapia) pe care am și absolvit-o, iar anul trecut mi-am început drumul ca sportiv propriu zis, care și participant la competiții.

HeyNews.ro: Știu că ești antrenor personal în București. Cum ți se pare lucrul cu oamenii? Cum îți câștigi clienții și cum reușești să îi păstrezi?

MIHAI TODORAN: Întotdeauna am lucrat cu oamenii, având la bază experiență în vânzări directe și marketing, deci îmi place. Este satisfăcător. De regulă nu caut să antrenez 20-30 oameni deodată. Ci mai degrabă 2-3 mult mai atent. De acolo, te poți extinde doar din recomandări foarte bine, dacă ești serios. Să aduci oameni în puncte în care radiază de fericire pentru că sunt mulțumiți cu cât volum de muncă au putut sa investească În ei… este priceless. 99% din cazuri, când omul este serios, își va depăși așteptările inițiale cu mult. Pentru că procesul nu “face bine” doar la mușchi.. ci și la creier, și la suflet.

HeyNews.ro: Cum arata o zi din viața ta? Câte ore dedici antrenamentelor?

MIHAI TODORAN: Mare parte din zi îmi pregătesc mesele, fac/modific programe pentru clienți, ies la antrenamentul cardio… care de obicei este doar mers, antrenez în sală.. + antrenamentul de forță pentru care îmi aloc 2.5-3h cu tot cu drum.

HeyNews.ro: În ce consta dieta ta?

MIHAI TODORAN: Constă în precizie. Măsor mai tot ce mănânc și țin cont la finalul zilei de balanța calorică în care mă aflu, ca să determin dacă slăbesc sau acumulez greutate (țesut). Dieta mea constă în mare parte în:
ovăz, ouă, orez, paste, carne, leguminoase, suplimente proteice, fructe, sometimes dulciuri și sometimes junk food 🐽

HeyNews.ro: Care consideri că e rețeta succesului pentru cineva care face sport ca să se mențină în formă? Ce tip de mișcare ar trebui să facă și cât?

MIHAI TODORAN: Eu pariez pe consecvență. Contează să ai o zi perfectă la antrenament, o dietă perfectă pentru o zi, odihnă pusă la punct pentru o zi. Și să repeți asta în fiecare zi. În ce lucrez cu oamenii “mei”… încerc să Îi fac să se simtă sportivi pentru ora aia cât stau cu mine. Mișcări compuse, efort aproape sau peste maxim, atenție maximă la tehnică.

HeyNews.ro: Folosești / recomanzi suplimentele pentru creșterea masei musculare?

MIHAI TODORAN: Yes. Sunt ambasador ProNutrition România. Folosesc și recomand cu încredere gama lor.
Cred că este timpul ca oamenii să nu mai demonizeze suplimentele sportive ci mai degrabă să se informeze foarte bine în privința lor.

HeyNews.ro: Ce concursuri ai câștigat până în prezent?

MIHAI TODORAN: Am participat la 3 concursuri până în prezent, toate la seniori, categoria în care m-am înscris a fost : Men Physique 182/+179cm, Campionatul Național Culturism Fitness 2020 – locul 2, ProNutrition Grand Prix 2020 – locul 2 și Tiger Classic 2021 – locul 4.

HeyNews.ro: Există rivalitate între voi instructorii? Cum răspunzi la răutățile celor din jur?

MIHAI TODORAN: Există. Nu răspund în general. Nici nu prea s-a aruncat cu hate în mine până acum, dar nu m-aș scandaliza. Am câțiva oameni ce mă considera un exemplu și aș vrea să afle că se poate și fără hate.

HeyNews.ro: Ce obiective ai pentru anul acesta?

MIHAI TODORAN: O să aștept să-mi setez următorul scop clar competițional, dar este vorba oricum de un concurs undeva în Septembrie sau Octombrie. Necompetițional, vreau să pornesc un canal educațional pe Youtube care să ofere informația pe care cei ca mine au căutat-o in multe multe locuri diferite.

HeyNews.ro: Care este cea mai mare realizare din viața ta?

MIHAI TODORAN: Faptul că am fost lector la Medkinetica Chișinău și am avut ocazia să prezint beneficiile terapiei manuale cu ace (Dry Needling) în fața altor participanți kinetoterapeuți și medici.

HeyNews.ro: Ce consideri că le lipsește românilor pentru a avea un stil de viață sănătos?

MIHAI TODORAN: Cred că noi românii suntem o nație foarte ambițioasă, dar ne lipsesc sursele bune de informații și, de regulă, tindem să plecăm urechea la mituri doar pentru că sunt foarte bine răspândite.

HeyNews.ro: Care este cel mai important mesaj pe care vrei să-l transmiți oamenilor?

MIHAI TODORAN:Viața este mult prea scurtă ca să-ți mai și pui piedici singur” / “Bea mai multă apă”.

HeyNews.ro: Ce ne poți spune despre viața ta personală?

MIHAI TODORAN: În viața extra training nu am foarte multe de zis.. îmi place să fiu sportiv și nu rămân cu foarte multe la sfârșitul zilei. Sunt o persoană destul de ancorată în valorile noastre spirituale. Îmi place să meditez, să cunosc și să mă cunosc. Să mă asigur că nu am datorii karmice, ba chiar să atrag fericire și abundență, bucurându-mă deja de ea.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mihai Todoran (@azazescu)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mihai Todoran (@azazescu)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mihai Todoran (@azazescu)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mihai Todoran (@azazescu)

Ești sportiv? Ai o poveste de viață inspirațională? Scrie-ne povestea ta pe Instagram, iar noi o facem publică cititorilor noștri! 🙂

FOTO: Instagram @azazescu și Cristea Alexandru.

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.HeyNews.ro acele mesaje, comentarii, opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.

comentarii

Dacă ai un subiect despre care vrei să scriem sau ai surprins imagini foto sau video cu o vedetă scrie-ne pe adresa de e-mail heynewsro@gmail.com.

Lasa Comentariu

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai Multe in Interviuri

To Top
error: Contentul este protejat!