Connect with us

HeyNews.ro

A practicat handbal de performanță timp de 8 ani, iar acum este instructor de fitness! Află-i povestea de viață a lui Pătru Alin, un tânăr sportiv din Brașov

Interviuri

A practicat handbal de performanță timp de 8 ani, iar acum este instructor de fitness! Află-i povestea de viață a lui Pătru Alin, un tânăr sportiv din Brașov

Pătru Alin Ștefan are 22 de ani, locuiește în Brașov, este antrenor de fitness, și a început „să tragă de fiare” acum 3 ani, după ce a practicat handbal de performanță timp de 8 ani. Sportul este viața lui și nu își imaginează o zi fără antrenamente. Află povestea de viață a lui Alin, într-un interviu, în exclusivitate pentru HeyNews.ro. Enjoy!

HeyNews.ro: Salut. Spune-ne, te rugăm: cine ești și de unde vine pasiunea ta pentru sport? Cum ai ajuns să te ocupi de fitness?

PĂTRU ALIN: Salutare! Mă numesc Pătru Alin Ștefan am vârsta de 22 de ani sunt student la Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane Brașov, sunt fost sportiv de performanță și antrenor personal în orașul Brașov. Am început a practica diferite sporturi de la vârsta de 8 ani. Am practicat handbal de performanță timp de 8 ani, m-am lăsat și după o lună am intrat în lumea fitness-ului . M-am apucat de sală deoarece de-a lungul timpului am fost foarte pasionat de tot ce înseamnă fitness, la momentul actual este un domeniu destul de accesibil pentru orice persoană, mereu în dezvoltare și destul de complex. Doresc să îmi îmbunătățesc cunoștințele în acest domeniu iar pe viitor aș dori să particip și la diferite concursuri.

HeyNews.ro: Știu că ești antrenor personal în Brașov. Cum ți se pare lucrul cu oamenii? Cum îți câștigi clienții și cum reușești să îi păstrezi?

PĂTRU ALIN: Din totdeauna mi-a plăcut să lucrez cu oameni, dacă reușești să creezi o conexiune între tine și client este foarte ușor, este cum ai ajuta un prieten atât pe plan fizic cât și pe plan psihic. Atâta timp cât există respect și înțelegere nimic nu vă poate opri din atingerea obiectivului. Cum îi păstrez? Este foarte simplu. Devin un frate mai mare pentru ei care le vrea binele și care dorește să vadă fericirea pe chipul lor atunci când văd rezultate. Mereu încerc să fiu înțelegător cu ei dar uneori și sever ca să nu renunțe sau să nu trișeze.

HeyNews.ro: Cum arată o zi din viața ta? Câte ore dedici antrenamentelor?

PĂTRU ALIN: O zi din viața mea începe la 6:30 atunci când mă trezesc și mănânc, la ora 8:00 mă antrenez eu (pe săptămână mă antrenez de 6 ori, fiecare antrenament durând între 40-60 minute) iar după aceea i-au cea de-a doua masă a zilei, între orele 10:00-14:00 îmi antrenez clienții. După finalizarea antrenamentelor cu ei mă îndrept către facultate pentru a participa la cursuri si lucrări practice, în tot acest timp am și restul meselor la mine. La ora 18:00 mă reîntorc la sală pentru a antrena restul clienților. La ora 21:00 revin acasă și încep să îmi pregătesc mesele pentru zilele următoare. Ies pe afară cam o oră pentru a mă relaxa împreună cu prietenii mei. Ziua mea se încheie în jurul orei 23:00 când mă pun la somn. Îmi place foarte mult ca și programul meu să fie cât mai organizat.

HeyNews.ro: În ce constă dieta ta?

PĂTRU ALIN: Dieta mea este una nu tocmai strictă. Astfel în fiecare zi încerc să adaug ceva nou. În principiu alimentele consumate sunt: fulgi de ovăz , fulgi de porumb, banane, orez , cartofi dulci, linte, năut, cuș cuș, orez expandat, carne de vită, carne de pui, soia, salată, varză, broccoli și multe alte alimente cu care încerc să jonglez ca să nu mă aflu într-o monotonie.

HeyNews.ro: Care consideri că e rețeta succesului pentru cineva care face sport ca să se mențină în formă? Ce tip de mișcare ar trebui să facă și cât?

PĂTRU ALIN: După părerea mea rețeta succesului în acest domeniu o reprezintă răbdarea împreună cu dorința. Trebuie să ai răbdare pentru a avea rezultate dar în același timp trebuie să îți și dorești acest lucru. Aceste 2 lucruri în combinație cu o nutriție corectă și echilibrată poate ajuta la îmbunătățirea oricărui persoane ce pătrunde în acest domeniu.

HeyNews.ro: Folosești / recomanzi suplimentele pentru creșterea masei musculare?

PĂTRU ALIN: Suplimentele le port recomanda doar când stilul de viață este schimbat iar dieta merge ca la carte. După ce acest obiectiv a fost atins pot recomand proteină, creatină, aminoacizi și vitamine.

HeyNews.ro: Există rivalitate între voi instructorii? Cum răspunzi la răutățile celor din jur?

PĂTRU ALIN: Eu personal nu bag în seamă persoanele care încearcă să îmi păteze imaginea deoarece cred în forțele mele și știu de ce sunt capabil, dacă i-aș baga în seamă le-aș da doar satisfacție, trebuie sa fi încrezător pe propriile forțe și să nu te da-i bătut niciodată. La momentul actual la sala la care activez pot spune cu mâna pe inima că am avut norocul să am parte de persoane minunate care încearcă de la zi la zi să mă ajute cu diferite sfaturi pentru a mă perfecționa.

HeyNews.ro: Ce obiective ai pentru anul acesta?

PĂTRU ALIN: Terminarea Facultăți de Educație Fizică și Sporturi Montane Brașov, intrarea la Master, dezvoltarea mea pe orice plan și găsirea unei echipe de handbal pe care aș putea să o antrenez și să mă perfecționez.

HeyNews.ro: Care este cea mai mare realizare din viața ta?

PĂTRU ALIN: Cea mai mare realizare din viața mea sunt chiar eu, faptul că mereu am reușit să mă ridic indiferent cât de jos am fost, faptul că am reușit să zâmbesc oricât de greu mi-a fost de greu și faptul că am reușit să strâng în jurul meu numai persoane speciale. Tuturor persoanelor care nu au avut încredere în mine și au încercat să mă sape de-a lungul timpului le mulțumesc pe această cale deoarece fără ele nu aș fi putut să mă dezvolt așa bine, de asemenea și persoanelor care au fost lângă mine mereu o să aveți parte de respectul meu.

HeyNews.ro: Ce consideri că le lipsește românilor pentru a avea un stil de viață sănătos?

PĂTRU ALIN: Ambiția și munca. Dacă nu ai ambiție și te hotărăști odată să te apuci de treaba nu o să ai rezultate niciodată, iar când vine vorba de muncă va trebui să te împrietenești și cu durerea. Până la urmă unde nu-i durere nu este plăcere. Așa ca sfatul meu personal este să lași scuzele deoparte și să treci la treabă.

HeyNews.ro: Care este cel mai important mesaj pe care vrei să-l transmiți oamenilor?

PĂTRU ALIN: Mereu să creadă în ei și în forțele lor, să nu se dea bătuți niciodată indiferent cât de greu este, să nu depindă de alte persoane și să se iubească pe ei înșiși. Viața este frumoasă, depinde numai cum ți-o faci.

HeyNews.ro: Ce ne poți spune despre viața ta personală?

PĂTRU ALIN: Despre viața mea personală pot spune că sunt un om care încearcă să învețe cât mai mult. Îmi place să mă consider o persoană simplă, îmi plac ieșirile în natură, să călătoresc cât mai mult alături de persoanele dragi, să îmi creez cât mai multe amintiri alături de ele. Iubesc să fac sport. Indiferent cât de greu mi-a fost până acuma am încercat să zâmbesc și să fiu cât mai focusat pe viitorul meu. De-a lungul timpului am și greșit ca orice om dar am încercat să mă perfecționez și să mă îmbunătățesc, am învățat din greșeli și am evitat să le mai fac. Încerc pe zi ce trece să fiu o formă mai bună a mea și să îmi creez un viitor cât mai realizat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pătru Alin Ștefan (@alinpatru50)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pătru Alin Ștefan (@alinpatru50)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pătru Alin Ștefan (@alinpatru50)

Ești sportiv? Ai o poveste de viață inspirațională? Scrie-ne povestea ta pe Instagram, iar noi o facem publică cititorilor noștri! 🙂

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.HeyNews.ro acele mesaje, comentarii, opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.

comentarii

Dacă ai un subiect despre care vrei să scriem sau ai surprins imagini foto sau video cu o vedetă scrie-ne pe adresa de e-mail heynewsro@gmail.com.

Lasa Comentariu

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai Multe in Interviuri

To Top
error: Contentul este protejat!