Connect with us

HeyNews.ro

De vorbă cu Sorin Rus, antrenor personal de fitness: ”Anul acesta doresc să duc fitness-ul la un alt nivel” Află-i povestea de viață

Interviuri

De vorbă cu Sorin Rus, antrenor personal de fitness: ”Anul acesta doresc să duc fitness-ul la un alt nivel” Află-i povestea de viață

Continuăm seria de interviuri despre sport și fitness cu oameni care ne inspiră. Zilele acestea am stat de vorbă cu Sorin Rus, un tânăr antrenor de fitness din Satu Mare. În vârstă de 27 de ani, Sorin este înzestrat cu o experiență vastă în domeniul fitness-ului de aproape 10 ani, iar acum e pregătit să vă transforme corpul și stilul de viață. Sportul este viața lui și nu își imaginează o zi fără antrenamente. Află povestea de viață a lui Sorin Rus, într-un interviu, în exclusivitate pentru HeyNews.ro. Enjoy! 🙂

HeyNews.ro: Salut. Spune-ne, te rugăm: cine ești si de unde vine pasiunea ta pentru sport? Cum ai ajuns să te ocupi de fitness?

SORIN RUS: Salut, Numele meu este Sorin Rus, am 27 de ani și sunt din Gherța-Mică (Țara Oașului) județul Satu-Mare și sunt Antrenor Personal. Pasiunea pentru sport am avut-o întotdeauna, încă de mic copil iubeam să joc fotbal și să fac atletism, consideram eu ca, să fii mai atletic și mai rezistent din punct de vedere fizic era un atuu care mă diferenția de restul. Pasiunea pentru fitness a început pe la vârsta de 17 ani când am descoperit sala de fitness, acolo am avut norocul să întâlnesc niște persoane mai învârstă și cu experiență care m-au ajutat cu antrenamentele, iar văzând schimbări fizice am început să iubesc acest sport și să nu lipsesc o zi din sala de forță.

HeyNews.ro: Știu că ești antrenor personal în Satu Mare. Cum ți se pare lucrul cu oamenii? Cum îți câștigi clienții și cum reușești să îi păstrezi?

SORIN RUS: Da, sunt antrenor personal la sala de fitness Onemore din Satu Mare. Lucrul cu oamenii este întotdeauna deosebit deoarece fiecare are o gândire, reacție și atitudine diferită. Câteodată este mai dificil, alteori mai ușor, dar asta te face un antrenor bun, colaborarea cu oamenii este un skill iar în această muncă această caracteristică este foarte importantă și chiar esențială. Având în vedere că lucrez aici de puțin timp, procesul de câștigare a clienților este în desfășurare, cele mai bune metode prin a-ți câștiga clienții sunt publicitatea și recomandările în principal, dacă reușești să faci câțiva clienți fericiți și îi ajuți să-și îndeplinească obiectivele ei te vor recomanda, de aceea trebuie să dai totul pentru fiecare de fiecare dată. După un anumit timp ei vor învăța, dar mulți vor rămâne alături de tine pentru persoana ta, pentru vibe-ul și inspirația pe care o transmiți.

HeyNews.ro: Cum arată o zi din viața ta? Câte ore dedici antrenamentelor?

SORIN RUS: Viața mea în momentul de față este puțin agitată deoarece sunt recent întors în România, o perioadă de 7 ani fiind plecat în străinătate, ultimii 2 ani de zile lucrând ca și antrenor Personal în Uk, locul în care am dobândit calificările și unde am făcut școala de antrenor. Mă trezesc în fiecare zi de dimineață cu planul în minte făcut, nu ratez micul dejun niciodată și mereu vin la sală cu o oră înaintea primului client pentru cele 45 de minute de cardio. După care mă ocup de clienți, depinde de zi și de numărul persoanelor, scăzut momentan, iar apoi mă antrenez eu, mai filmez câteva exerciții pentru instagram și tiktok și cam atât. Desigur să nu uitam de mesele esențiale ale zilei pe care le i-au între pauză. De asemenea mă ocup și de coaching online iar câteodată acord timp și pentru crearea de Planuri de Antrenament și planuri dietetice.

HeyNews.ro: În ce constă dieta ta?

SORIN RUS: În general nu pot să spun că am o dietă, am un stil de viață sănătos, practic consider că asta trebuie să găsim cu toții, o dieta pe care să o încorporăm ca un stil de viață, să o ținem pentru totdeauna, ceva care să fie natural, să nu ne chinuie. Eu consider că poți consuma orice cu moderație, dar țin ca mesele mele să fie cât mai sănătoase și bogate în nutrienții necesari și esențiali.

HeyNews.ro: Care consideri că e rețeta succesului pentru cineva care face sport ca să se mențină în formă? Ce tip de mișcare ar trebui să facă și căt?

SORIN RUS: Rețeta succesului pentru o persoană care face sport este consistența și targetul pe care îl are. E nevoie de un punct de plecare și unul la care vrei să ajungi, un Goal, dacă știți expresia în engleză: ,,Chase your goals’’. Depinde de nevoile fiecăruia, fiecare antrenament este personalizat individual însă recomand tuturor să facă mișcare, cardio cel puțin 150 minute pe săptămână, aceasta poate consta în alergare, plimbări sau exerciții fizice, iar pentru persoanele care vin în sala de forță o oră de antrenament în care să includă o încălzire la început și strechinguri la final.

HeyNews.ro: Folosești / recomanzi suplimentele pentru creșterea masei musculare?

SORIN RUS: Când vine vorba de suplimente nu pot să spun că le recomand excesiv, eu consider că majoritatea nutrienților îi putem acumula printr-o alimentație adecvată, însă, datorită joburilor și al timpului limitat, sakeurile proteice sunt o sursă calorică foarte bună și rapidă. Obișnuiesc să beau câte un sake sau două în zilele aglomerate și să folosesc preworkout în zilele în care mă simt obosit. Mai mult de atât nu aș recomanda nimănui, asta în caz că nu sunt persoane cu deficiențe de vitamine, calciu, și cu probleme de recuperare, aici intervin aminoacizii și vitaminele necesare.

HeyNews.ro: Ce concursuri ai câștigat până în prezent?

SORIN RUS: La acest capitol trebuie să spun Pas din păcate, am fost aproape de o participare la un concurs de Men’s physic însă datorită pandemiei a fost anulat, dar asta nu înseamnă că este un capitol închis.

HeyNews.ro: Există rivalitate între voi instructorii? Cum răspunzi la răutățile celor din jur?

SORIN RUS: Probabil că există, dar nu e ceva la care eu să mă gândesc mult, trebuie să fii focusat pe tine și să te uiți în gradina ta. Dacă e să răspund cuiva o fac prin rezultate dar eu consider că, competiția mea cea mai mare sunt Eu. Eu trebuie să fiu mai bun azi de cât am fost ieri și tot așa.

HeyNews.ro: Ce obiective ai pentru anul acesta?

SORIN RUS: Anul acesta doresc să duc fitness-ul la un alt nivel, să mă concentrez pe crearea unei platforme online unde să fac antrenamente live zilnice, benefice și accesibile pentru toată lumea, să-mi fac un nume în Satu-Mare și să ajut cât mai mult oamenii să-și îndeplinească visul de a avea un corp fit și sănătos, practic, acesta fiind principalul obiectiv.

HeyNews.ro: Care este cea mai mare realizare din viața ta?

SORIN RUS: Aici nu pot să răspund cu exactitate deoarece viața este lungă, iar scopul meu este să ajung cât mai departe în această industrie, totuși pot spune că o mare realizare poate fi faptul că am ajuns să fac ceea ce iubesc, să fiu antrenor și să ajut lumea, este un sentiment foarte satisfăcător având în vedere că am plecat foarte de jos.

HeyNews.ro: Ce consideri că le lipsești românilor pentru a avea un stil de viață sănătos?

SORIN RUS: Românilor pentru a avea un stil de viață sănătos le lipsește motivația și lipsa de cunoștință despre valoarea activității fizice și a alimentației asupra corpului uman. Sper că această pandemie să trezească multă lume, să realizeze că sportul și alimentația, practic stilul de viață sănătos este cel mai bun medicament pentru longevitate.

HeyNews.ro: Care este cel mai important mesaj pe care vrei să-l transmiți oamenilor?

SORIN RUS: Dacă ar fi să transmit ceva oamenilor ar fi să pună mai mult preț pe sănătatea lor, să facă mai multă mișcare, cu cât ești mai activ și ai grijă de aceste aspecte cu atât mai mult ții doctorul la distanță, și să fim serioși, cu toții vrem asta.

HeyNews.ro: Ai început să devii cunoscut și pe TikTok, iar clipurile postate de tine au ajuns să aibă sute de aprecieri si de vizualizări. Cum a început pasiunea?

SORIN RUS: Tiktok-ul pentru mine a început ca un hobby, o joacă mai exact dar cu timpul pot spune că am investit ceva timp și energie în el. Tiktok pentru mine este o platforma unde mă pot exprima așa cum sunt eu, încerc să transmit sănătate, pozitivitate și un vibe cât mai bun iar persoanele care mă urmăresc știu asta. Am reușit să creez o comunitate foarte frumoasă în care discutăm mai multe aspecte ale vieții și ne distrăm împreună pe live-uri. În momentul în care ești o persoană adevărată și cu caracter eu cred că lumea te apreciază, iar scopul meu este să aduc un zâmbet sau o informație pozitivă celor care sunt alături de mine.

@sorinrus33

#suflet #persoane #inima #real #fy #iubire #love #ro #sm #fypシ

♬ Can We Kiss Forever(完整版) – 夜夜笙歌

@sorinrus33

#fy #foryou #1M #new #laugh #kid

♬ original sound – Sorin Rus

HeyNews.ro: Ce ne poți spune despre viața ta personală?

SORIN RUS: Despre viața personală pot să vă spun că sunt o persoană cu vise mari, motivată și gata de orice provocare. Câteodată privesc în urmă doar ca să văd cât de departe am ajuns, sunt o persoană muncitoare și așa voi fi mereu, nu mă voi opri până când nu-mi voi atinge visele, voi rămâne la fel de muncitor și modest, gata întotdeauna să dau o mână de ajutor când e nevoie. Le mulțumesc părinților pentru educația pe care mi-au dat-o deoarece consider că, caracterul unei persoane este cartea ei de vizită, întotdeauna am lăsat loc de bună ziua în drumurile mele.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SORIN FIT4U (@sorynrus)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SORIN FIT4U (@sorynrus)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SORIN FIT4U (@sorynrus)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SORIN FIT4U (@sorynrus)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SORIN FIT4U (@sorynrus)

Ești sportiv? Ai o poveste de viață inspirațională? Scrie-ne povestea ta pe Instagram, iar noi o facem publică cititorilor noștri! 🙂

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.HeyNews.ro acele mesaje, comentarii, opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.

comentarii

Dacă ai un subiect despre care vrei să scriem sau ai surprins imagini foto sau video cu o vedetă scrie-ne pe adresa de e-mail heynewsro@gmail.com.

Lasa Comentariu

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai Multe in Interviuri

To Top
error: Contentul este protejat!