Connect with us

HeyNews.ro

DISKOTEKA, cel mai mare festival din Europa dedicat muzicii anilor ‘80: zeci de trupe, 45.000 de spectatori, cinci scene, SHOW-uri de dimineaţa până seara!

Noutăti

DISKOTEKA, cel mai mare festival din Europa dedicat muzicii anilor ‘80: zeci de trupe, 45.000 de spectatori, cinci scene, SHOW-uri de dimineaţa până seara!

În perioada 31 mai, 1 şi 2 iunie 2019, pe stadionul „Dan Păltinişanu” din Timişoara, va avea loc Diskoteka, cel mai mare festival din Europa dedicat muzicii anilor ‘80 şi ‘90. Aproape o jumătate, dintre cele 45.000 de abonamente puse în vânzare, s-au epuizat.

Timişoara, Capitala Culturală Europeană se pregăteşte să devină Capitala europeană a muzicii retro. În perioada 31 mai, 1 şi 2 iunie 2019, pe stadionul „Dan Păltinişanu” din Timişoara, va avea loc Diskoteka, cel mai mare festival dedicat muzicii anilor ‘80 şi ‘90. Timp de trei zile vor răsuna hituri ale celor de la Modern Talking, Ace of Bace, CC Catch, Alphaville, Sandra, Nana, Haddaway, No Mercy, Sabrina, Mr President, Captain Jack, Dr Alban, Boney M, Ricchi e Poveri şi de la mulţi alţii. „Organizarea evenimentului a intrat în linie dreaptă. Am făcut, astăzi, publică lansarea evevimentului, aici în Timişoara. Este vorba de cel mai important eveniment de muzică retro care a avut loc în România. O să vedeţi magnitudinea şi ecourile pe care le va avea evenimentul. Ne-am propus să aducem toate formaţiile relevante, care au creat hituri în anii 80 şi 90. Vom reuni şi trupele româneşti care au făcut istorie la noi”, a declarat Radu Andrei, unul dintre organizatorii evenimentului.

Andreea Antonescu, cea care a făcut parte din trupa Andre, şi Nick, cel care a creat trupa N&D, sunt implicaţi în organizarea, la Timişoara, a festivalului Diskoteka. „Vor veni la Timişoara artiştii care au făcut copilăria noastră, a celor din acea generaţie, să fie cea mai frumoasă. Sunt nume sonore, artişti ale căror piese le cântam când eram mai tineri. Vrem să recrăm povestea de atunci. Vrem să aducem tot ce înseamnă recuzită şi tot ce ne aminteşte de acea perioadă”, a spus Andreea Antonescu.

„Vom avea show-uri de dimineaţa până seara”

Discoteka 80 este un concept muzical care a fost lansat în Rusia. 1, 5 milioane de euro s-au investit de organizatori, în onorariul trupelor și logistică, cea mai mare parte. „Conceptul este importat din Rusia, prima ţară care a implementat festivalul Diskoteka. Anul 2019 este unul care marchează intrarea acestui concept şi în România. Showul este relativ simplu. Nu vor fi recitaluri de 40 de minute. Vor fi şi recitaluri, două pe seară – însă ne dorim un show concentrat, artiştii vor cânta trei sau patru piese. Este vorba de cinci scene şi vom avea show-uri de dimineaţa până seara. De la ora 22.00 va fi cel mai spectaculos moment. Dar vă vom da detaliile despre show etapizat. Vreau să vă mai spun că acest eveniment nu implică bani publici”, au declarat organizatorii în fața ziariștilor prezenți la conferința de presă susținută joi, la Timișoara.

Aproape o jumătate din bilete s-au vândut

Organizatorii au pus în vânzare 45.000 de abonamente valabile pe cele trei zile, iar până la această oră au fost vândute peste 20.000 de bilete. Interesant este că au cumpărat abonamente numeroase şi persoane din Serbia şi Ungaria. „Evenimentul a suscitat interes. Vor veni oameni pentru prima dată în Timişoara. Vin din toată ţara şi de peste hotare. Ne bucurăm că am ales acest oraş cu o bogată istorie. Vom face un eveniment de neuitat”, a mai spus Radu Andrei.

***

Preţurile abonamentelor sunt între 600 şi 1200 de lei, în funcţie de sector, iar biletele în zona VIP costă 1600 de lei. Acestea pot fi cumpărate online pe bilete.ro/diskoteka-festival

Toate detaliile și noutățile care apar pe parcurs pot fi urmărite pe site-ul festivalului – diskoteka.ro – și pe pagina de facebook dedicată evenimentului – facebook.com/events.

Trupa Andre (Andreea Antonescu și Andreea Bălan), care a făcut istorie în muzica românească, se reunește pe scena Festivalului Diskoteka!

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.HeyNews.ro acele mesaje, comentarii, opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.

comentarii

Dacă ai un subiect despre care vrei să scriem sau ai surprins imagini foto sau video cu o vedetă scrie-ne pe adresa de e-mail heynewsro@gmail.com.

Lasa Comentariu

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai Multe in Noutăti

To Top
error: Contentul este protejat!