Connect with us

HeyNews.ro

Doliu în teatrul românesc! Actriţa Aimee Iacobescu a murit la 71 de ani

Internațional

Doliu în teatrul românesc! Actriţa Aimee Iacobescu a murit la 71 de ani

Marea actrita a teatrului romanesc, Aimee Iacobescu, a murit. Actriţa s-a luptat cu cancerul în ultimii ani şi a murit la vârsta de 71 de ani.

Aimée Iacobescu suferea de cancer şi se chinuia să urmeze tratamentul costisitor, motiv pentru care în 2016 actriţa a recurs la un gest disperat: i-a transmis un mesaj video preşedintelui UNITER, actorul Ion Caramitru, cerându-i ajutorul.

„Domnule Caramitru, vreau să trăiesc, nu mă puteţi acuza de asta. Orice om vrea să trăiască şi atunci când este şi bolnav, şi singur nu ştie ce să mai facă, încotro să o ia, la cine să apeleze“, spunea Aimée Iacobescu cu lacrimi în ochi.

Era una dintre marile doamne ale teatrului românesc. A jucat zeci de roluri în piese şi filme, dar Aimee Iacobescu va rămâne în inimile iubitorilor de film cu rolul Domniţei Ralu, din seria filmelor cu haiduci. A absolvit Secţia de Actorie a Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale“ din Bucureşti (IATC) în 1968.

Aimée Iacobescu a jucat pe scena Teatrului Naţional vreme de 40 de ani, din 1968 până în 2008. Aimée Iacobescu a fost protejata scriitorului Eugen Barbu, a filmat cu regizorul Dinu Cocea şi a devenit apoi preferata inginerului-regizor Sergiu Nicolaescu.

Fiică a unui farmacist, colonel de armată, a intrat la Actorie deja din primul „foc“, împreună cu fratele ei geamăn, Dorel Iacobescu, deşi locurile erau extrem de puţine, mai ales pentru fete. Aimée Iacobescu mărturisea într-un interviu din Jurnalul Naţional că s-a născut de fapt în noaptea de 23 iunie, lucru cunoscut doar de familie şi apropiaţi. Artista şi fratele său geamăn, Dorel, s-au născut în noaptea de Sânziene, în 1946, în localitatea Unguriu, judeţul Buzău, dar în acte a fost declarată data naşterii 1 iulie.

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.HeyNews.ro acele mesaje, comentarii, opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.

comentarii

Dacă ai un subiect despre care vrei să scriem sau ai surprins imagini foto sau video cu o vedetă scrie-ne pe adresa de e-mail heynewsro@gmail.com.

Lasa Comentariu

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai Multe in Internațional

To Top
error: Contentul este protejat!