Connect with us

HeyNews.ro

Ghinion pentru România la Eurovision 2021! Roxen nu s-a calificat în finala de la Rotterdam

Ştiri

Ghinion pentru România la Eurovision 2021! Roxen nu s-a calificat în finala de la Rotterdam

România ratează calificarea în finala Eurovision, pentru a treia oară consecutiv. Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2021, a ratat calificarea în marea finală de sâmbătă a concursului de muzică. Cea de-a 65-a ediție a concursului Eurovision Song Contest a început marți seară în Olanda, la Rotterdam, cu o primă semifinală, care s-a desfășurat într-un format restrâns, de pandemie.

Intrată în concurs cu nr. 13, Roxen, cu piesa „Amnesia”, nu a reușit să se califice mai departe. Eșecul este pus pe seama lipsei de experiență a reprezentantei României, o tânără foarte talentată din Cluj, cu o voce cu un timbru aparte, care are însă numai 21 de ani.

„Lipsa de experiență a lui Roxen”, a fost una din cauzele ratării calificării, a afirmat Liana Stanciu la TVR după prima semifinală. „Într-o cameră plânge Roxen, în alta suntem noi. Cred că ne întoarcem acasă”.

Procesul de calificare a implicat votul fanilor din 18 țări. Fiecare dintre aceștia a putut vota de până la 20 de ori pe același număr de telefon. Țara noastră a intrat în competiție pe poziția 13, alături de Australia, Azerbaidjan, Belgia, Croația, Cipru, Irlanda, Israel, Lituania, Malta, Macedonia de Nord, Norvegia, Rusia, Slovenia, Suedia și Ucraina.

După semifinala de marți de la Rotterdam, finaliștii sunt din Azerbaidjan, Belgia, Cipru, Israel, Lituania, Malta, Norvegia, Rusia, Suedia și Ucraina. O a doua semifinală are loc joi seara, iar finala Eurovision 2021 este programată sâmbătă, 22 mai.

Iată melodia și scenografia cu care s-a prezentat Roxen marți seara pe scena de la Rotterdam:

Trei finale consecutive ratate de România

A fost încă o ediție cu ghinion pentru România, care ratează astfel, pentru a treia oară consecutiv, calificarea în finala Eurovision. În 2018, pentru prima dată după 14 ani, România rata calificarea în finala Eurovision, deși piesa „Goodbye” a trupei The Humans era destul de bine cotată la casele de pariuri. Apoi, în 2019, la Tel Aviv, Ester Peony, reprezentanta României, a ratat și ea calificarea. În 2020, concursul Eurovision a fost anulat, din cauza pandemiei. Ediția anterioară a fost câștigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Țărilor de Jos, cu piesa „Arcade”, în 2019. România a înregistrat numeroase performanțe la Eurovision, în anii trecuți: de două ori locul 3 (Luminița Anghel & Sistem – Kiev, 2005 / Paula Seling și Ovi – Oslo, 2010) și o dată locul 4 (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision)

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.HeyNews.ro acele mesaje, comentarii, opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.

comentarii

Dacă ai un subiect despre care vrei să scriem sau ai surprins imagini foto sau video cu o vedetă scrie-ne pe adresa de e-mail heynewsro@gmail.com.

Lasa Comentariu

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai Multe in Ştiri

To Top
error: Contentul este protejat!