Connect with us

HeyNews.ro

INTERVIU. De vorbă cu Claudia Radu, semifinalista de la Chefi la cuțite: ”Această experiență pot spune că m-a schimbat definitiv”

Exclusiv

INTERVIU. De vorbă cu Claudia Radu, semifinalista de la Chefi la cuțite: ”Această experiență pot spune că m-a schimbat definitiv”

Claudia Radu, semifinalista de la „Chefi la cuțite”, e alt om de când a participat la faimoasa competiție de cooking de la Antena 1. Fostei concurente i s-a schimbat viața total, iar acum se pregateste intens sa lanseze un vlog culinar.

Claudia Radu a făcut senzație la „Chefi la Cuțite” după ce a reușit să ajungă în semifinală, în condițiile în care, așa cum singură s-a descris, era doar o simplă gospodină. Chef Florin Dumitrescu i-a acordat însă toată încrederea lui, cu atât mai mult cu cât „Claudia are gust în farfurie”. Pe parcursul competiției, Claudia a câștigat nu doar inimile colegilor săi, ci și pe cele ale telespectatorilor. Drept urmare, acum are peste 42.000 de urmăritori pe contul de Instagram, iar postările ei amuzante se bucură de mii de like-uri.

Claudia Radu a venit la „Chefi la cuțite” înscrisă de niște prietene care au crezut în talentul ei, talent pe care l-a confirmat din plin. Claudia sau Claudette, cum îi spun toţi, ne-a povestit într-un interviu exclusiv despre participarea sa la acest show, dar şi ce planuri de viitor are. Plus multe alte lucruri interesante, in exclusivitate pentru HeyNews.ro! Enjoy! 

HeyNews.ro: Buna, Claudia! Pentru început am vrea sa ne spui cine este omul Claudia Radu si care-s marile tale pasiuni?

CLAUDIA RADU: Claudia Radu este o fata simpla, iubitoare de muzica, pasionata de gatit si de mancaruri gustoase, cu un job banal dar care ii place, un adult cu suflet de copil mereu pus pe glume si care avea foarte putina incredere in ea.

HeyNews.ro: Ești una din semifinalistele show-ului culinar „Chefi la cuțite”, sezonul 9. Ce te-a motivat să participi în acest concurs?

CLAUDIA RADU: Înscrierea in acest concurs nu am făcut-o eu, m-au înscris cele mai bune prietene ale mele, Nina si Daniela, deoarece spuneau ca le-am înnebunit cu discuțiile despre rețete si Chefi la cuțite si ca trebuie neapărat sa particip. Initial am refuzat sa ma duc la preselecții, mi-a fost teama, de asemenea am ezitat sa ma prezint si la audițiile pe nevăzute. Acum stau si ma gândesc cat de fraiera as fi fost daca nu as fi participat si cate lucruri frumoase as fi ratat. Sunt foarte fericita ca mi-am depășit temerile si foarte mandra ca am ajuns atât de departe in acest concurs.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Diana Claudia Radu (@claudetteradu)

HeyNews.ro: Ce a însemnat experiența „Chefi la cuțite” pentru tine? Ce ai învățat? Te-ai surprins în vreun fel?

CLAUDIA RADU: Aceasta experienta pot spune ca m-a schimbat definitiv. Am castigat foarte multa incredere in mine, inainte de participare credeam ca am incredere, dar mi-am dat seama ca nu aveam deloc. Mi-am facut o multime de prieteni, am invatat retete si trucuri culinare mai ceva ca la o scoala de gatit si mi s-a demonstrat ca banii nu pot cumpara totul in viata. Oricat de multi bani as fi avut nu as fi putut cumpar toate momentele, emotiile frumoase si realizarile de care am avut parte in aceasta emisiune. Am ramas surprinsa de mine cat bine pot sa lucrez si sa rezist in stres, tensiune si stat mult in picioare. Cand am intrat in echipe m-am gandit ca voi fi printre primii concurenti eliminati din cauza faptului ca nu sunt bucatar de meserie, iar faptul ca am ajuns in semifinala m-a surprins enorm, dar si m-a bucurat foarte mult, dupa aflarea rezultatului am plans incontinuu vreo 20 de minute de fericire.

HeyNews.ro: Ti-ai dorit sa transmiți ceva prin înscrierea si participarea ta in emisiune?

CLAUDIA RADU: Da, mi-am dorit sa le transmit fetelor si in special adolescentelor ca aspectul fizic nu ar trebui sa fie o piedica in îndeplinirea viselor sau in orice altceva își propun sa faca. Asta a fost scopul pentru care am hotarat sa imi depasesc temerile de care vorbeam anterior si sa particip cu speranta ca poate si alte fete isi vor face curajul sa lase deoparte complexele si sa iasa in fata pentru a arata ce pot. Multi ani, inca de cand a inceput show-ul Chefi lacutite, familia si prietenii m-au incurajat mereu sa ma inscriu la concurs, insa niciodata nu am avut curaj din cauza ca imi era rusine sa apar in fata publicului avand in vedere aspectul meu fizic. Mereu cautam scuze spunand ca eu obosesc repede daca stau mult in picioare, ca nu am ce cauta acolo deoarece nu stiu sa gatesc preparate sophisticate sau tot felul de motive neimportante. Am constatat insa ca singurul meu “dusman” eram chiar eu si ca aspectul meu fizic nu trebuie sa ma impiedice sa lupt pentru ce imi doresc sau ce imi place, iar oamenii care ma vor jigni cand voi aparea la tv vor fi doar niste persoane frustrate si lipsite de ocupatie si asta nu trebuie sa ma opreasca din drumul meu. Padure fara uscaturi nu exista, asa ca sfatuiesc fetele care se afla sau s-au aflat in situatia mea sa nu renunte la visele lor, sa lupte, sa munceasca, sa fie ambitioase si sa nu lase pe nimeni sa le abata din drumul lor. Realitatea cruda e ca pe lumea asta, oricat de frumos, destept, priceput sau orice alta calitate de genul ai avea, mereu se vor gasi oameni care sa arunce cu hate din frustrare sau invidie si nu trebuie sa lasam oamenii “mici” sa ne distruga visele.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Diana Claudia Radu (@claudetteradu)

HeyNews.ro: Cum a fost să lucrezi alături de chef Florin Dumitrescu si ce ai învățat de la mentorul tau?

CLAUDIA RADU: Pe Chef Dumi, cum il alint eu, il urmăresc de mult timp, gătesc după rețetele sale si am ambele carti de bucate pe care le-a publicat. Mi-am dorit foarte mult sa ajung in echipa sa deoarece am constatat ca de multe ori gândeam la fel si îmi place foarte mult ca este obiectiv in jurizări. O sa radeți de mine, dar in concurs am învățat de la Chef Dumi sa fac cartofii prăjiți perfecți si cel mai fin si bun piure de cartofi. Asta mi-a demonstrat ca tot timpul avem ceva de învățat chiar si când este vorba despre aspecte pe care credem ca le stăpânim bine. Ar fi multe de învățat de la un profesionist precum Chef Dumi si ma consider norocoasa si onorata ca am facut parte din echipa bulinelor, sincer mi-as fi dorit foarte mult ca probele si filmarile sa fi durat mai mult. M-am simtit extraordinar in aceasta echipa minunata.

HeyNews.ro: Dar de la chef Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu, mentorii echipelor rivale?

CLAUDIA RADU: La Chef Bontea m-a surprins calmul pe care l-a avut, cel puțin in acest sezon, a avut o echipa destul de dificil de gestionat. Este un profesionist desăvârșit si cu siguranța oricine ajunge in echipa dumnealui va avea multe de învățat. Din păcate nu am avut ocazia sa gătesc cu Chef Bontea având in vedere formatul emisiunii, dar il urmăresc online si am in plan sa gătesc din preparatele sale. Chef Scărlătescu este un adevărat personaj, hazliu pana la cer si inapoi cand e in toane bune, dar se supara repede cand nu ii convine ceva. Eu una sunt mare fan ale preparatelor sale cu scoici, nu degeaba s-a declarat sfantul scoicilor. La fel ca si in cazul lui Chef Bontea, nu am avut ocazia sa gatesc Chef Scarlatescu, dar in toate sezoanele am vazut ca are mereu idei ingenioase si ca uneori mai foloseste ceva metode “neortodoxe” care ii enerveaza pe ceilalti doi chefi. Daca eram in echipa cu Chef Scarlatescu credeti-ma ca ar fi iesit scantei. Cum am spus si la auditii, suntem amandoi nervosi si cu capul mare, deci nu iesea bine.

HeyNews.ro: Ai avut vreo strategie pe tot parcursul emisiunii? Ai schimba ceva în parcursul tău din show?

CLAUDIA RADU: Nu am avut absolut nicio strategie, pur si simplu tot ce mi-am dorit a fost sa ma bucur de toate momentele din emisiune pe care aveam ocazia sa le trăiesc si in realitate. De schimbat probabil as schimba anumite preparate de la dueluri, cu siguranța as fi putut sa fac mult mai bine. Multi telespectatori judeca concurenții in ceea ce privește probele de la duel, dar nimeni nu își da seama ca noi, intre aflarea probei si startul ei, nu avem la dispozitie mai mult de vreo 2-3 minute, astfel ca trebuie sa venim repede cu idei pentru a avea la final un preparat in farfurie. Cand gandesti la rece, din fata televizorului si nu ai stres, da, iti pot veni zeci de idei fabuloase, dar in deciziile concurentilor de multe ori isi spun cuvantul stresul si presiunea timpului.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Diana Claudia Radu (@claudetteradu)

HeyNews.ro: Ce ți s-a părut cel mai greu în această competiție? Dar și cel mai frumos?

CLAUDIA RADU: Cel mai greu, fara doar si poate, momentele in care banda pornea pentru jurizările de la battle-uri si cele in care Gina Pistol anunța punctele de la dueluri. Efectiv banda aia te scoate din sărite si iți vine sa ii dai foc, dar iți oferă cele mai puternice si frumoase emoții. Momente frumoase au fost foarte multe: când am luat cuțitele si am trecut in bootcamp, complimentele lui Chef Dumi din bootcamp, selectarea in echipa, pauzele dintre probe cu colegii când stăteam la bere/suc, fiecare punctaj de la duel care ma anunța ca am trecut mai departe, intrarea in semifinala etc. Astea îmi vin acum in minte. Daca ar fi fost si victoria Roxanei Blenche pe lista ar fi fost perfectiunea absoluta.

HeyNews.ro: Care sunt cele mai importante lecții pe care le-ai învățat din punct de vedere profesional?

CLAUDIA RADU: Este greu de zis ca am învățat ceva din punct de vedere profesional, nefiind bucătar de meserie. Pot spune ca aceasta competiție mi-a dat ocazia sa vad, intr-o măsura mica, cam cum este viata de bucătar. Nu am fost surprinsa de acest aspect, știu ca in joc sunt stres, tensiune, presiunea timpului, injuraturi, oale aruncate, frustrari ca nu iti iese un preparat cum trebuie etc. Ce mi-a dovedit insa la modul general, inca o data, este ca munca de echipa este vitala acolo unde acest aspect este necesar.

HeyNews.ro: Ai legat prietenii în acest concurs? Cu cine păstrezi legătura?

CLAUDIA RADU: Am legat prietenii foarte frumoase, eu una am incercat sa ma inteleg si sa raman in relatii bune cu fiecare coleg in parte. Conflictele de pe platou au ramas tot pe platou, pana la urma fiecare dintre noi avem orgoliul nostru si era normal sa se iste si astfel de momente. Tin legatura cu Blenche, Kani si Cristi Boca, cu ei am vorbit cel mai des, dar si cu restul colegilor ne urmarim reciproc pe Facebook, Instagram si avem chiar si un grup de whastapp unde mai schimbam cate o vorba.

HeyNews.ro: Care este definiția unui chef de succes, în opinia ta?

CLAUDIA RADU: Nu stiu daca eu sunt in masura sa definesc un chef de succes, insa consider ca fiecare om, indiferent de domeniul in care activeaza, trebuie sa posede anumite skill-uri. Ca bucatar, in afara de o vasta cultura culinara si numeroase tehnici, trebuie sa posezi disciplina, rezistenta la stress si neaparat spirit de echipa. Oricat de priceput ai fi, intr-o bucatarie echipa este foarte importanta.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Diana Claudia Radu (@claudetteradu)

HeyNews.ro: Ce tendințe culinare apreciezi cel mai mult?

CLAUDIA RADU: Nu știu daca gastronomia ar trebui perceputa precum moda, de exemplu, care revine o data la câteva sezoane. Dar am observat o tendința in gastronomie care mie personal îmi place foarte mult si anume ca oamenii cauta acum sa mănânce alimente bio, cat mai naturale, cele care sa aibă gustul alimentelor de altădată, când nu se foloseau atâția coloranți, emulsificatori si agenți de creștere ca acum. Eu sunt norocoasa din acest punct de vedere deoarece si părinții si socrii mei stau la sat si astfel am parte de multe produse naturale, de la carne, lactate, oua, fructe, legume pana la gemuri, murături si alte conserve de casa.

HeyNews.ro: Te-ai imaginat vreodată gătind pentru o celebritate a lumii? Dacă da, pentru cine și de ce?

CLAUDIA RADU: Sincer chiar nu m-am gândit niciodată la asta si nici nu am vreun vis in sensul asta. Eu sunt foarte onorata ca am avut ocazia sa gătesc in cadrul emisiunii Chef la cuțite si cei trei chefi sa îmi guste mâncarea. Pentru mine nu este important pentru cine gătesc, important este ca persoanei respective sa ii placa ce gatesc si cel mai mare compliment pe care mi-l poate oferi este farfuria goala. 

HeyNews.ro: Care sunt felurile de mâncare pe care le prepari cu cea mai mare plăcere și ce anume îți place ție cel mai mult să mănânci?

CLAUDIA RADU: Nu am un fel de mancare preferat in a-l gati, îmi place sa gătesc cam orice preparat si din orice bucătărie. De exemplu, când urmează sa fac o masa festiva îmi întreb invitații ce ar dori sa manance. Imi place cand imi propun preparate pe care nu le-am facut niciodata deoarece consider asta ca o provocare culinara. In schimb, de mancat nici nu se pune discutia: mici cu mustar la orice ora.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Diana Claudia Radu (@claudetteradu)

HeyNews.ro: Care consideri că sunt ”ingredientele” succesului în viață, în orice domeniu, nu numai în arta culinară?

CLAUDIA RADU: Sa ai incredere in tine si sa muncesti incontinuu pentru a-ti indeplini visele. Nu trebuie sa pui la suflet ce spune lumea despre tine, cum mentionam anterior se vor gasi oameni care vor vorbi oricum de rau indiferent cum arati si ce faci. Sa pastrezi in suflet toate lucrurile bune de care ai avut parte in experientele tale si sa inveti lectii importante din lucrurile mai putin bune. Si foarte important: SA NU ITI FIE TEAMA. Incercarea moarte nu are.

HeyNews.ro: Ce nu știu urmăritori despre tine și ar trebui să afle este că…

CLAUDIA RADU: Claudette si-ar dori foarte mult sa aiba ocazia sa calatoreasca in toata lumea si sa guste din preparatele locale ale fiecarei zone vizitate. Un fel de Andrew Zimmerman in varianta feminina.

HeyNews.ro: Ce urmează pentru chef Claudia Radu?

CLAUDIA RADU: Urmeaza o perioada foarte aglomerata pentru mine deoarece voi incepe cursurile la scoala de bucatari din Brasov, gratie bursei pe care mi-a oferit-o Chef Georgy Valery. Imi doresc sa continui cu stilul de viata sanatos pe care l-am inceput, sper sa pot jongla cat mai bine cu job-ul, scoala de bucatari si sala de fitness. De asemenea, as vrea foarte mult sa imi fac un vlog culinar, din pacate nu dispun de spatiu si resurse, insa sper sa remediez situatia si pana la finalul acestui an sa ii dau startul. In rest, in vara ma asteapta o binemeritata vacanta in Turcia, care de altfel va fi si prima mea calatorie in afara Romaniei.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Diana Claudia Radu (@claudetteradu)

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.HeyNews.ro acele mesaje, comentarii, opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.

comentarii

Dacă ai un subiect despre care vrei să scriem sau ai surprins imagini foto sau video cu o vedetă scrie-ne pe adresa de e-mail heynewsro@gmail.com.

Lasa Comentariu

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai Multe in Exclusiv

To Top
error: Contentul este protejat!