Connect with us

HeyNews.ro

INTERVIU. Leoo Dumitru, totul despre marea lui dragoste: TIKTOK-ul! ”Este mediul în care poți fi tu, adevăratul tu!”

Exclusiv

INTERVIU. Leoo Dumitru, totul despre marea lui dragoste: TIKTOK-ul! ”Este mediul în care poți fi tu, adevăratul tu!”

Leoo Dumitru, unul dintre cei mai cunoscuți TikTokeri din România, a stat de vorbă cu echipa HeyNews.ro despre succesul înregistrat pe celebra aplicație, despre cum s-a apucat de TikTok, ce planuri de viitor are, dar și despre hate-ul din online. Tânărul, în vârsta de 20 de ani, s-a născut în Tulcea, este student la doua facultăți: Facultatea de Drept și cea de Agronomie din București, este pasionat de gătit, muzică, călătorii, natură și nu în ultimul rând, creație. Leo postează clipuri cu comedy, sketch-uri, gătește – bucătăria reprezentând una din alte pasiuni ale sale, și uneori mai face și clipuri cu informații destul de interesante. Clipurile sale video – inventive și amuzante – au până în prezent peste 9 milioane de like-uri și peste 200k de urmăritori! Află-i povestea lui LEOO DUMITRU! Enjoy!

HeyNews.ro: Hey Leoo. Am vrea pentru început să te prezinți și să ne spui cine ești? Spune-ne mai multe lucruri despre tine pe care trebuie să le afle prima dată cineva care nu te-a descoperit încă.

Leoo Dumitru: Salut! Sunt extrem de bucuros că mi-ați oferit șansa de a da acest interviu, fiind chiar primul de când a început nebunia mea cu Tiktokul. E greu să rezum în câteva rânduri cine sunt eu, însă pe scurt sunt un tânăr de aproape 20 de ani, din Tulcea, student la 2 facultăți: Facultatea de Drept și cea de Agronomie, pasionat de gătit, muzică, călătorii, natură și nu în ultimul rând, creație. Sunt o persoană extrem de „condimentată”, dacă m-aș putea exprima așa, pot fi o persoană extrem de diplomată, de unde vine și dorința mea de a profesa în domeniul juridic, de asemenea sunt o persoană simplă, care poate la orice oră să iasă din casă în pijamale pentru a-și lua o franzelă pe care să o savureze cu brânză și roșii, și, de asemenea, sunt o persoană plină de imaginație, dornică să o fructifice zilnic, prin intermediul Tiktokului sau prin intermediul altor rețele de socializare. Pe scurt, Leoo este o persoană plină de surprize.

HeyNews.ro: Ești un fenomen pe TikTok, iar multe din clipurile postate de tine au ajuns să aibă sute de aprecieri și vizualizări. Cum a început pasiunea?

Leoo Dumitru: Pasiunea pentru crearea conținutului media a început încă din clasa a 6-a când am avut o tentativă de a face vlogging, însă neavând aparatura și, ceea ce conta mai mult, sprijin, având în vedere faptul cat pe atunci on-line-ul era încă la început și puține persoane puteau înțelege fenomenul, nu am continuat. Am reluat vloggingul în clasa a 11-a, însă am fost descurajat de gurile rele din orașul meu natal, care este unul relativ mic și oamenii nu sunt deseori deschiși către lucruri noi. Însă, odată ajuns la facultate, într-un oraș mare și plin de oportunități precum Bucureștiul, am zis că acum e timpul! Așa că m-am reapucat de Tiktok, unde aveam deja 1.500 de urmăritori de pe vremea Musical.ly-ului. Însă înainte să mă reapuc, postasem câteva clipuri fără să mi se vadă fața, tot de frica oamenilor care vor comenta de mine. Am realizat totuși, abia dupa ani buni, că dacă mie îmi place să fac ceva, chiar nu trebuie să bag nicio secundă în seamă gurile rele! Și așa am făcut! Am început să îmi practic pasiunea, pe care o țineam ascunsă de 8 ani și am și reușit, iar asta se vede din cifrele și din oamenii pe care îi am aproape și care mă apreciază. Acum oricât de multe comentarii urâte ar fi la adresa mea, pentru mine nici nu mai există! Creierul meu  filtrează automat realitatea și mă face să ignor orice vorbă rea. Așa cred că ar fi bine să facem nu numai în on-line, ci și în viața de zi cu zi! Doar așa cred eu că putem duce o viață cu adevărat fericită.

HeyNews.ro: Ai peste 9 milioane de aprecieri și peste 200k. Ce înseamnă TikTok pentru tine?

Leoo Dumitru: Wow, da! Am o grămadă de oameni alături de mine… Tiktokul reprezintă spațiul unde pot evada zilnic, unde pot petrece măcar o oră știind că o să am parte de câteva partide bune de râs copios. Este mediul în care poți fi tu, adevăratul tu! Asta își doresc să vadă cel mai mult oamenii pe Tiktok, să te vadă pe tine! A devenit ușor ușor o aplicație care face parte din mine, care a intrat în rutina mea, fie privind partea de divertisment la care doar asist, fie partea de creație la care, mai nou, eu particip.

HeyNews.ro: De ce crezi că a prins atât de bine aplicația TikTok la public și de ce crezi că tu ai devenit atât de popular? Care-i secretul?

Leoo Dumitru: Așa cum am precizat anterior, ea promovează naturalețea, să le prezinți oamenilor ceea ce ești tu de fapt. Ea oferă șansa oricui să-și arate viața. Tiktokul este atât de divers încât poți întâlni toate tipurile de creatori: de la comedianți, la make-up artiști, la tâmplari, constructori, frizeri, bucătari, avocați, casieri. Nu cred totuși că există o rețetă a succesului. Oamenii văd când faci lucruri din pasiune și când le faci doar pentru a aduna cifre. Trebuie să dai tot ce ai mai bun din tine și în fiecare zi să te auto-depășești, ăsta este un sfat pentru fiecare zi din viața ta, nu numai în mediu on-line. Cred că asta m-a ajutat extrem de mult, faptul că nu m-am lăsat descurajat când nu mai aveam atât de multe vizualizări și am continuat să muncesc și să postez cât de calitativ pot eu, iar dacă printre cititori se numără persoane doritoare să se apuce de Tiktok, le încurajez să o facă! Eu am făcut greșeala asta în trecut, de a privi doar cifrele și am renunțat, iar acum pot spune că regret că nu am continuat. Dar nu trebuie să renunțați dacă nu vedeți de la început rezultate, munciți, străduiți-vă și sunt sigur că mai devreme sau mai târziu veți reuși să excelați.

HeyNews.ro: Cu ce video ai ajuns viral pe TikTok?

Leoo Dumitru: Am ajuns viral cu un video postat în prima zi de după revelion. Este un video în care am recreat împreună cu prietenii mei un trend de pe Tiktok. Nu pot să vă explic reacția mea când am văzut faptul că am adunat la clip suma de 20.000 de vizualizări, fericire mai mare nu trăisem de foarte multă vreme. Clipul se virilizase suuuper mult, cu mii de vizualizări pe secundă, iar în prezent am aproape 2 milioane de vizualizări la el, peste 200.000 de aprecieri, și am fost văzuți de aproape tot globul pământesc. Am comentarii în limbi de care nu am habar. A fost momentul în care am realizat că se poate și că trebuie să mă reapuc, Tiktokul îți oferă șansa ca indiferent de numărul de urmăritori pe care îi ai, să reușești să ajungi la oameni la care nu te-ai fi gândit vreodată că vei ajunge, trebuie doar să încerci și să dai la o parte gurile rele!

HeyNews.ro: Ce crezi ca trebuie să aibă un Tik Toker ca să aibă succes?

Leoo Dumitru: În primul rând, trebuie să fii o persoană devodată. Să arăți oamenilor că ești serios și că ești perseverent, e greu să trăiești pe Tiktok cu un clip pe săptămână. Oamenii vor să vadă cât mai mult din tine și cât mai des cu putință. Trebuie să fii carismatic și deloc crispat, oamenii se plictisesc repede și trebuie să înveți să le captezi atenția din primele secunde pentru a-ți rămâne până la final pe clip. Trebuie să știi cum să livrezi informația ca să te poți încadra în timpul oferit, până acum ceva timp aveai posibilitatea unui clip de maxim 15 secunde, acum este ceva mai ușor cu 60 sec. Și nu în ultimul rând, să fii o persoană curajoasă, vor exista cu siguranță oameni care vor comenta despre aspectul tău fizic, despre cuta de pe tricoul tău, oameni care se vor lega de cel mai mic aspect al clipurilor tale, însă trebuie să dai la o parte acele gânduri negative și să te focusezi pe oamenii care chiar te îndrăgesc.

HeyNews.ro: Cum îți stabilești contentul și cât îți ia să creezi un video?

Leo Dumitru: Spre deosebire de colegii mei, eu am un conținut destul de diversificat. Fac și comedy, sketch-uri, gătesc, bucătăria reprezentând una din alte pasiuni de-ale mele, și uneori mai fac și clipuri cu informații destul de interesante. Cred că profilul meu mă reprezintă pe mine: un pic din toate! Mi-ar fi foarte greu să încerc să mă limitez la un singur tip de content. Timpul alocat videoclipurilor diferă de la clip la clip, există clipuri la care reacționez și durează fix 60 de secunde să le fac, clipuri pe care le gândesc și durează 15-20 de minute, și clipuri la care doar materialele video sunt de 30 minute, plus editările aferente. Depinde foarte mult de ce tip de clip doresc să public, deobicei clipurile din bucătărie sunt cele care durează cel mai mult să le finalizez.

HeyNews.ro: Te ai gândit la alte provocări pentru TikTok, conținut care nu s-a mai făcut? La ceva care să devină viral…

Leoo Dumitru: Am pregătit niște adevărate provocări pentru urmăritorii mei, dar momentan nu pot divulga foarte multe! Nu știu cât de originale sunt. Am ajuns în 2020, iar internetul se află în apogeul său, este foarte greu la acest moment să mai faci lucruri „care nu s-au mai făcut”, sunt atât de mulți creatori în România, și nu îi mai aduc în discuție pe cei de dinafară, încât e greu să te definești prin „original”. Însă da, mă gândesc la idei pentru Tiktok zilnic și chiar cu asta îmi ocup mintea o bună parte din timp, pentru că, așa cum am mai spus, încerc să mă auto-depășesc zilnic și asta nu implică decât multă muncă și dorința de a excela în tot ceea ce faci.

HeyNews.ro: Cine îl urmărește pe Leoo Dumitru? Pentru cine crezi că ești un trendsetter?

Leoo Dumitru: Așa cum este și conținutul meu, așa sunt și urmăritorii mei, diverși. Mă urmăresc de la copii, adolescenți până la mămici care mă felicită pentru performanțele din bucătărie. Nu de mult m-a întrebat o doamnă de la casa unui supermarket ce mai gătesc și ce tipsuri am să îi dau ca să îi iasă gogoșelele faimoase cu 3 ingrediente. Mi-e greu să mă pot numi de acum un trendsetter, dar nu pot să zic că nu mă bucur când văd că oamenii îmi trimit preparatele pe care le- au văzut la mine pe Tiktok și se bucură de ele!

HeyNews.ro: Ce TikTok-eri îți plac din România? Dar de afară?

Leoo Dumitru: Să știți că îmi plac majoritatea Tiktokerilor, și nu o spun doar ca să par eu băiat bun, românii sunt extrem de talentați. Câteva nume care îmi vin acum în minte sunt: Ines Stana, Andreea Corb, Alex Trif, Denisa Rnv, Marius Elisei, Mlly, Alexa Florentina, Adina Marina, Louis Mflr, Cristina Almășan, Bianca Adam, Tiberiu Ungurianu, Ada Stan și muuuulți mulți alții, încât pot continua așa la infinit! Creatorii de afară nu sunt cu mult deasupra noastră, diferă posibilitățile de care ei se bucură în procesul de creație. Îmi place de Charli, Addison, Tony, Noah Schnapp, Ahlyssa, Ayesebastien și aici pot continua până mâine… Chiar sunt o mulțime de creatori care ne arată zilnic cât de diferiți și frumoși suntem fiecare în modul nostru.

HeyNews.ro: Ce altceva mai faci în timpul liber, ce alte pasiuni mai ai?

Leoo Dumitru: Așa cum mă mai prezint pe Tiktok, sunt super pasionat de gătit. Pasiunea asta provine încă din copilărie când o ajutam pe bunica să facă cozonacii de Paște. Ușor, ușor am învățat să gătesc tot mai multe, pentru a nu fi nevoit să mănânc doar tipicele ouă ochiuri și cartofi prăjiți. Cu timpul am experimentat tot mai multe zone, iar în prezent pot să declar că pot să reușesc aproape orice preparat, dar îmi trebuie o rețetă în față sau măcar câteva indicații. Îmi place să călătoresc, să fac voluntariat, lucru pe care îi încurajez pe toți tinerii să-l facă, să ascult muzică și să petrec mult timp cu prietenii mei.

HeyNews.ro: Ce părere ai despre hate-ul din online? Tu cum răspunzi la hate?

Leoo Dumitru: Din totdeauna mi-a fost greu să înțeleg hate-ul. Nu am putut să percep niciodată de ce oamenii simt nevoia să-și arate frustrările în comentarii răutăcioase, de ce nu pot să-și formuleze opiniile în niște sfaturi, care ar putea ajuta oamenii să se schimbe în bine, și nu să îi determine să le răspundă înapoi tot cu ură și jigniri. Personal, cred că sunt foarte puține dăți când am dat cu hate în on-line și acelea sunt făcute în perioada copilăriei mele în care nu înțelegeam că vorbele dor și mulți oameni pot fi afectați de acele 2-3 rânduri răutăcioase pe care le scrii tu. Sunt mii de cazuri în care oamenii, mai ales adolescenții, își iau viața întrucât nu știu cum să răspundă sau nu mai fac față la aceste valuri de hate. Eu din trecut mă lăsam afectat de hate și dacă răspundeam la el o făceam tot într-un mod urât, din cauza vârstei, însă acum am înțeles că nu poți mulțumi niciodată oamenii și oricât ai încerca nu le vei face tuturor pe plac, așa că în prezent nu mai răspund hate-ului, doar mă amuz pe seama lui și uneori rămân dezamăgit de cât de răi și frustrați pot fi unii oameni. Mi-aș dori să pot împrumuta din timpul lor liber, pentru că este clar că au foarte mult dacă își pierd timpul aruncând cu venin în stânga și în dreapta.

HeyNews.ro: Ce planuri ai pentru următoarea perioadă?

Leoo Dumitru: În următoarea perioadă se anunță începutul facultății, sper eu ca fizic și nu on-line. Asta înseamnă revenirea mea în capitală și nu poate decât să mă bucure. Urmează nenumărate colaborări cu tiktokerii, pe care abia aștept să îi revăd și să creăm o grămadă de conținut, bucurându-ne de timpul petrecut împreună și de glumele pe care nu le-am mai făcut de multă vreme între noi. De asemenea, este foarte posibil să mă reapuc de lucrul care a reprezentat începutul meu din on-line: Youtube. Am multe idei de vloguri de care cred că se vor bucura oamenii. Urmează multe multe surprize și nu lăsăm garda jos! Continuăm cu Tiktokul orice ar fi.

HeyNews.ro: Un mesaj pentru urmăritorii tăi de pe TikTok?

Leoo Dumitru: Nu pot decât să le mulțumesc nespus de mult și să le spun că mă bucur că există fiecare dintre ei. Am o relație super apropiată cu ei, fac live-uri cât de des pot, încerc să le apreciez fiecare comentariu și să le răspund la toate comentariile și mesajele de pe Instagram. Fără ei nu aș mai fi aici, dând acest interviu, iar dacă ați ajuns până aici sunteți niște leuți adevărați! VĂ MULȚUMESC CĂ SUNTEȚI ACOLO MEREU! De asemenea, mulțumesc și echipei Heynews pentru un interviu pe cinste de care sper că se vor bucura internauții și că au reușit prin intermediul lui să mă cunoască măcar puțin mai bine!

Pe Leoo Dumitru îl găsiți pe:
TikTok: https://www.tiktok.com/@leoodumitru
Instagram: https://www.instagram.com/leoodumitru/

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Am făcut și eu o poză la #goldenhour

O postare distribuită de Leoo (@leoodumitru) pe

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.HeyNews.ro acele mesaje, comentarii, opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.

comentarii

Daca ai un subiect despre care vrei sa scriem sau ai surprins imagini foto sau video cu o vedeta scrie-ne pe adresa de e-mail heynewsro@gmail.com.

Lasa Comentariu

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai Multe in Exclusiv

To Top
error: Contentul este protejat!