Connect with us

HeyNews.ro

Povestea ULUITOARE de viață a lui Tiberiu Tomoroga: ”Tot ce îmi doream era să arăt și eu ca un copil normal, să fiu și eu integrat, să am prieteni”

Interviuri

Povestea ULUITOARE de viață a lui Tiberiu Tomoroga: ”Tot ce îmi doream era să arăt și eu ca un copil normal, să fiu și eu integrat, să am prieteni”

Dintotdeauna am susținut, am promovat și am povestit despre oamenii puternici, oamenii care construiesc, care creează frumosul pentru ei și pentru ceilalți, oameni pentru care cariera înseamnă o permanentă descoperire de sine. Tiberiu Tomoroga face parte din această ligă, cu o carieră în plină ascensiune în lumea fitness-ului și o poveste fabuloasă de viață!

Continuăm seria de interviuri despre sport și fitness cu oameni care ne inspiră. Zilele acestea am stat de vorbă cu Tiberiu Tomoroga, un tânăr antrenor de fitness din Cluj-Napoca. În vârstă de doar 19 de ani, tânărul sportiv are deja o experiență de 5 ani în domeniu și o poveste de viață fabuloasă. Sportul este viața lui și nu își imaginează o zi fără antrenamente. Află povestea de viață a lui Tiberiu Tomoroga, într-un interviu, în exclusivitate pentru HeyNews.ro. Enjoy!

HeyNews.ro: Salut. Spune-ne, te rugăm: cine ești și de unde vine pasiunea ta pentru sport? Cum ai ajuns să te ocupi de fitness?

TIBERIU TOMOROGA: Salutări tuturor. Vă mulțumesc în primul rând echipei HeyNews.ro pentru că am ocazia de a împărtăși cu voi o parte din viața mea și din trăirile mele. Eu sunt Tiberiu Tomoroga sau sub numele brandului pe care încerc să îl construiesc T&T, am 19 ani , tânăr, dar cu o viziune mare asupra viitorului meu, ajut și vreau să motivez cât mai mulți tineri și oameni să facă sport, să ducă un stil de viață sănătos, antrenor de fitness, creator de conținut, student, o fire creativă, sunt pasionat de tot ce înseamnă dezvoltare personală dar toate astea au început odată cu povestea copilăriei mele și de povestea începutului meu în domeniul fitness-ului care a venit dintr-o suferință interioara foarte mare la început. Înainte să încep să vă povestesc vreau să vă spun că în familia mea am avut de mic modele de sportivi și mereu am fost inspirat de ei, de tatăl meu care a fost campion la Judo de surorile mele Anita și Camelia, față de care am un respect enorm și vă salut pe această cale, care și ele activează tot în domeniul acesta, Camelia fiind și ea Instructor de fitness la Bistrița de mai bine de 10 ani și de la care am multe lucruri de învățat.

Povestea introduceri mele în acest domeniu este unul fascinant în care din păcate mulți tineri din România se regăsesc, totul a început în jurul vârstei de 13-14 ani, eram un copil foarte slab, aproximativ 40kg, eram un copil extrem de timid care nu avea curajul să vorbească cu nimeni aproape, închis, neintegrat în societate, un copil de care la școala se râdea mult, mi se spunea „slăbănog”, „avicola”, „fătălău” , etc… tot ce îmi doream era să arăt și eu ca un copil normal, să fiu și eu integrat, să am prieteni, să pot eventual și eu să vorbesc cu o fată, etc. Având în casă modele în sport iar la etajul casei unde locuiam la Bistrița, tatăl meu avea o sală mică cu un bench press și câteva gantere și greutăți, mi-am spus că trebuie să fac o schimbare, că ăsta e momentul. Sora mea fiind instructor nu uit niciodată cum m-a ajutat cu sfaturi și un plan de antrenament la început și așa a pornit totul… la vârsta de 14 ani. Am avut aproape 3 ani fără rezultat sau rezultatele erau aproape minime, undeva după 3 ani de sală am ajuns la 50kg, dar în tot timpul ăsta nu am renunțat deloc la visul meu și asta îi indemn pe tinerii ce mă urmăresc și pe toți tinerii, SĂ NU RENUNȚE VREODATĂ LA VISELE LOR, ORICÂT DE IMPOSIBIL DE ATINS LI SE PARE!… și cum spuneam, în acești 3 ani mă tot documentam în domeniu pe zi ce trece tot mai mult, să îmi dau seama de ce nu reușesc cum vedeam pe internet tineri sportivi sau la televizor și așa a devenit o pasiune. Iar încrederea în mine pe care mi-a dat-o acest sport m-a făcut să vreau mai mult de la mine și așa am început să citesc dezvoltare personală, seducție, dezvoltare spirituală… și tot felul de domenii ce îmi stârnesc interesul. Așa am simțit că am ceva de oferit și am început și pe rețelele sociale să motivez și să ajut oamenii și tinerii, pentru că sportul asta chiar schimbă vieți.

HeyNews.ro: Știu că ești antrenor personal în Cluj. Cum ți se pare lucrul cu oamenii? Cum îți câștigi clienții și cum reușești să îi păstrezi?

TIBERIU TOMOROGA: Cum spuneam, eu mereu am fost o fire închisă însă acum, lucrul cu oamenii mi se pare cel mai fascinant, pentru că în fiecare zi cunoști tipologii diferite, mentalități diferite acest lucru te scoate cumva din zona de confort și te face să evoluezi și să empatizezi mai mult și cea mai tare parte e că înveți de la fiecare o lecție și ceva nou ceea ce pe mine mă încântă și chiar îmi place foarte mult pentru că altfel nu mai eram în domeniul acesta. La această întrebare cum îmi câștig clienții și cum îi păstrez pot să spun că nu am o strategie anume chiar dacă citesc și ador domeniul marketingului și al vânzărilor și vreau să devin pe zi ce trece tot mai bun în el, însă eu cred că oamenii remarca că am ceva de oferit și că experiența mea de 5 ani în domeniu își spune cuvântul, mereu am testat și încercat pe mine cele mai bune metode pentru rezultate optime încă de la vârsta de 14 ani și eu cred că experiența pe propria piele are cea mai mare importanță la ce funcționează și ce nu în domeniul fitness-ului și mereu am încercat să fiu diferit. Dar dacă stau acum mai bine să mă gândesc cred că în primul rând eu atrag cu energia mea, cu pozitivitatea și hype-ul pe care îl am zilnic iar optimismul și pozitivitatea sunt unele dintre cele mai mari calități ale mele.

HeyNews.ro: Cum arata o zi din viața ta? Câte ore dedici antrenamentelor?

TIBERIU TOMOROGA: O zi din viața mea începe de dimineață, mă trezesc în jur de ora 6 atunci când plec la sală de la 7 sau în jur de ora 8-9 când sunt la sală de la ora 14. Dimineața mi-o încep chiar dacă nu de fiecare dată deși încerc, cu 10-15 minute de meditație în care îmi creionez în cap după care aștern pe o hârtie toate obiectivele mele pentru acea zi, dacă mai am timp 30 de minute de citit dacă nu las cititul seara înainte de culcare, îmi iau micul dejun după care plec la antrenament. Antrenamentul meu durează undeva în maxim 1 ora jumătate după care îmi iau următoarea masă și mă duc la sală unde antrenez și sunt instructor. Mereu îmi pregătesc cu o seară înainte mesele, să am pe tot parcursul programului de lucru cel puțin 2 mese. Acolo mă întâlnesc cu clienții unde se întâmplă toată magia după care seara când ajung acasă îmi iau ultima masă, mă destind cu puțină muzică, mă pun pe editat în caz că în ziua respectivă am filmat ceva conținut, mă pregătesc pentru următoarea zi după care mergem să ne facem cele minim 8 ore de somn, nu?!

HeyNews.ro: În ce constă dieta ta?

TIBERIU TOMOROGA: Dieta mea o mai postez din când în când și pe story pe instagram dacă nu cel puțin câte o masă, două să mai inspir tineri la o viață sănătoasă. Cuvântul ăsta „dietă” de cele mai multe ori este prost înțeles la noi în România și oamenii se gândesc mereu la ceva strict, ceva foarte rigid ce nu poate fi plăcut. Nu, nu, nu! La mine nu e așa și tuturor clienților mei nu le recomand o dietă strictă în care mănânci doar orez, pui și broccoli toată ziua. La urma urmei suntem oameni și trebuie să ne mai bucurăm de plăcerile vieții iar după mine dacă alimentația ta e formată în proporție de 70% de alimente sănătoase, în restul de 30% poți să îți faci și poftele. Am chiar și câteva rețete pe instagram, rețete ce la bază sunt nesănătoase, făcute într-o formă mai sănătoasă și proteice. Însă ca să îmi fie și mie mai ușor am câteva mese ce le consum aproape zilnic, merg pe o dietă omnivoră deși am cochetat și cu veganismul, o dietă în care încerc să consum nu mai mult de 4-5 ori pe săptămână carne din care cel puțin de două ori, să fie carne de pește. Mesele nelipsite la mine sunt pastele (am o rețetă senzațională aici), orezul cu soia sau pui, celebrul ovăz, French Toast și clătitele proteice nu lipsesc în nici o zi aproape.

HeyNews.ro: Care consideri că e rețeta succesului pentru cineva care face sport ca să se mențină în formă? Ce tip de mișcare ar trebui să facă și cât?

TIBERIU TOMOROGA: Bună întrebare. Să ia sportul ca pe o activitate de recreere. Pentru cineva care lucrează 8 ore la birou sau în alte domenii stresante nu poți să tragi de el să faci performanțe, pentru persoana respectivă trebuie să fie un prilej de recreere și să ia totul de la antrenament, alimentație și odihnă ca pe un stil de viață ce o să îl ajute să își îmbunătățească performanțele și la locul de muncă și nu, numai. Sportul în general cum am mai spus pe lângă sănătate îți aduce extrem de multe beneficii și pe plan psihic și social, după mine e cel mai bun medicament.

HeyNews.ro: Folosești / recomanzi suplimentele pentru creșterea masei musculare?

TIBERIU TOMOROGA: Da folosesc și nu sunt steroizi cum e percepția asta proastă în societate și eu cred că nu mai are rost să intervenim în subiectul ăsta. Colaborez și cu o firmă de suplimente dar nu am recomandat niciodată oamenilor suplimentele inutile care se ascund în spatele unui marketing abuziv. Chiar și eu folosesc pentru că duc o activitate ceva mai mare fizică față de cea a oamenilor obișnuiți în general, dar doar strictul necesar, ce simt eu că mă ajută. Nu are rost să aruncăm banii degeaba pe produse ce nu ne ajută. Și cum se numesc și ele sunt suplimente alimentare și nu trebuie să înlocuiască o dietă bine pusă la punct și echilibrată, doar o suplimentează.

HeyNews.ro: Ce concursuri ai câștigat până în prezent?

TIBERIU TOMOROGA: Momentan nu am participat la nici un concurs însă m-a bătut gândul să particip anul acesta, dar înscriindu-mă la Academia pentru școală de Instructori Personali am zis că e destul pentru anul ăsta și îl dedic mai mult progresului meu pe toate planurile fie fizic fie mental. Însă promit că anul viitor cum spun Americanii voi fi On Stage și am să încerc cât mai mult să nu vă dezamăgesc. Deci stați geană pe evoluția mea din următoarea perioadă.

HeyNews.ro: Există rivalitate între voi instructorii? Cum răspunzi la răutățile celor din jur?

TIBERIU TOMOROGA: Între noi instructorii, mai ales din punctul meu de vedere, nu pot să spun că există o rivalitate, ba mai mult un ajutor și un schimb de experiență și informații pot spune. Noi ar trebui să formăm o echipă, să ne ajutăm reciproc și să evoluăm frumos împreună pentru a putea ajuta cât mai multă lume cu informații de calitate. Iar când vine vorba despre hate mereu am încercat să iau doar partea constructivă din el, partea ce mă ajută pe mine să evoluez deși la început puțin îți afectează vibe-ul de ce să mint, mereu am fost încercat să fiu împiedicat în calea spre visele mele și nu a reușit și nu va reuși nimeni vreodată să o facă. Și așa ar trebui să fim toți.

HeyNews.ro: Ce obiective ai pentru anul acesta?

TIBERIU TOMOROGA: Cum am mai spus, să ajut cât mai multă lume în continuare, să motivez cât mai mulți tineri, să ofer conținut cât mai de calitate și să evoluez zilnic pe toate planurile. Să muncesc în fiecare zi pentru visele mele, să ajung cât mai aproape de ele. Cum e și vorba aia, viața e un maraton și nu un sprint.

HeyNews.ro: Care este cea mai mare realizare din viața ta?

TIBERIU TOMOROGA: Vezi tu, cea mai mare fericire pe care am avut-o în viață asta a fost atunci când munceam pentru visul meu, în domeniul fitness-ului, deși în trecut, fiind student și știm cu toții cum e viața de student, am muncit de la construcții până la consultant financiar și așa mai departe, pentru că am încercat mereu să fiu cât mai independent financiar și să nu stau pe banii părinților… dar nu eram niciodată satisfăcut, pentru că nu făceam treaba aia cu plăcere, iar sentimentul să lucrezi în domeniul pasiunii tale e unul ireal, pe lângă că faci treaba aia bine o faci cu plăcere și nu simți că muncești și revenind, cea mai mare fericire am simțit-o atunci când mama unui copil mi-a scris că fiul ei mă urmărește și spune: „când o să ajungă mare vrea să fie ca tine”, ăla a fost momentul când am simțit că sunt invincibil și chiar pot motiva și inspira tineri. Și asta e după mine cea mai mare realizare, să știi că poți schimba viețile oamenilor în bine. Acest lucru nu are preț.

HeyNews.ro: Ce consideri că le lipsește românilor pentru a avea un stil de viață sănătos?

TIBERIU TOMOROGA: Aici voi fi scurt. În principal alimentația lumii se confruntă cu 3 mari probleme, zahărul procesat în exces, grăsimile saturate în exces și consumul de carne mult prea abuziv. Și aș mai adăuga că avem un consum prea mic de fructe și legume și de fibre în general. Vreau să spun că dacă am avea grija cel puțin la aceste aspecte stilul oamenilor de viață s-ar schimba cel puțin dramatic în bine. Aș mai adăuga și sport cel puțin 30 de minute pe zi, asta însemnând de la activități precum fotbalul , baschetul, tenisul și etc… până la mersul pe jos, jogging-ul și așa mai departe, plus minim 8 ore de somn.

HeyNews.ro: Care este cel mai important mesaj pe care vrei să-l transmiți oamenilor?

TIBERIU TOMOROGA: NU RENUNȚAȚI NICIODATĂ, ORICE AR FI LA PASIUNILE ȘI LA VISELE VOASTRE. Dacă nu ai o pasiune activează în atâtea domenii până o găsești și dă totul din tine să duci activitatea pe care o faci la nivelul de artă. Fiiiii fericit și bucură-te zilnic pentru ce ai și pentru ce ți-a oferit Dumnezeu, Universul, cum vrei tu să îi spui. TRĂIEȘTE FIECARE ZI DE PARCĂ AR FI ULTIMA.

HeyNews.ro: Ce ne poți spune despre viața ta personală?

TIBERIU TOMOROGA: Cum v-am spus si mai devreme, TRĂIESC FIECARE CLIPĂ LA MAXIM PE CARE O AM DIN VIAȚA ASTA MINUNATĂ, dar viața mea personală nu e roz mereu așa cum pare însă optimismul și pozitivitatea mea mă fac să nu mă afecteze lucrurile negative, încerc să creez conexiuni cu oamenii cât mai mult, să muncesc zilnic pentru scopurile mele, să evoluez și să mă autodepășesc zilnic, să ajut cât mai multă lume și să fiu Monstru așa cum am eu o vorbă. Vă mulțumesc încă o dată pentru acest interviu minunat, mai am multe de împărtășit cu voi pe viitor, mulțumesc echipei HeyNews.ro, cât mai multe reușite și realizări! Power! Vreau să închei acest interviu cu citatul meu. NIMIC NU E IMPOSIBIL, PSIHICUL TĂU E CHEIA! Vă pup!

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de 𝙏&𝙏™ (@tiberiu_tomoroga)

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de 𝙏&𝙏™ (@tiberiu_tomoroga)

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de 𝙏&𝙏™ (@tiberiu_tomoroga)

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de 𝙏&𝙏™ (@tiberiu_tomoroga)

Ești sportiv? Ai o poveste de viață inspirațională? Scrie-ne povestea ta pe Instagram, iar noi o facem publică cititorilor noștri! 🙂

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.HeyNews.ro acele mesaje, comentarii, opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.

comentarii

Dacă ai un subiect despre care vrei să scriem sau ai surprins imagini foto sau video cu o vedetă scrie-ne pe adresa de e-mail heynewsro@gmail.com.

Lasa Comentariu

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai Multe in Interviuri

To Top
error: Contentul este protejat!