Connect with us

HeyNews.ro

VIDEO. Noul trend pe TikTok: Manele în limba engleză! Cum a devenit viral Dael Damsa

Tendinte

VIDEO. Noul trend pe TikTok: Manele în limba engleză! Cum a devenit viral Dael Damsa

Dael Damsa a devenit viral pe TikTok în urma unui trend: internauții trebuie să recunoască refrenul unor hit-uri balcanice, dar care sunt cântate în engleză.

După ce Dael Damsa a devenit viral pe TikTok în urma unui challenge pornit de el, prin care publicul era provocat să recunoască refrenul unor hit-uri provenite din genul balcanic manele / muzică de petrecere, dar cântate și interpretate în engleză, într-un stil acoustic-pop mainstream cu o notă personală, îmbrăcate într-o cu totul altă formă față de versiunile originale, artistul s-a gândit să ducă provocarea mai departe și să lanseze un proiect în care să integreze toate versiunile full ale pieselor care au avut succes pe platforma de divertisment atât de populară în România cât și în întreaga lume.

Cu acest trend, Dael Damsa lansează, la cererea publicului urmăritor, primul proiect internațional fusion pop – manele (cu influențe trap – moombahton dance – reggaeton), fiind și primul artist român care a venit cu această idee, de a face rework-uri într-o manieră fresh la aceste hit-uri atât de cunoscute de români și de a le prezenta într-un mod cosmetizat, la un alt nivel, publicului ascultător de muzică pop din întreaga lume.

@daeldamsa

Daca te-ai prins ce piesa cant, lasa-mi un comentariu #hellohello #wonder #kid #tiktokromania

♬ original sound – Dael Damsa

Primul rework, la care s-a și filmat un videoclip într-un stil pop electro-acoustic, se numeste „Hello, hello” (Alo, Alo – Adrian Copilul Minune), aceasta fiind și prima piesă de la care a pornit trend-ul pe TikTok, având un mare impact asupra publicul activ pe platformă.

„Prin acest proiect mi-am dorit să demolez niște bariere, niște idei preconcepute legate de genul muzical manele / muzică de petrecere, fiindcă românii sunt cumva situați în două tabere când vine vorba despre acest gen muzical, asta în ciuda faptului că majoritatea românilor ascultă manele asumat sau neasumat, pe bune sau în mod ironic. Vreau să arăt că, dincolo de forma de interpretare și de prezentare, strict caracteristice genului muzical cu care putem să fim pro sau contra, indiferent dacă suntem ascultătorii acestui stil muzical sau nu, majoritatea interpreților care provin din această zona sunt înzestrați nativ cu niște calități și aptitudini muzicale demne de invidiat. Muzica, dincolo de aparențe, este o energie care poate atinge inimi în toată lumea, este, de fapt, limbajul universal al omenirii, care poate să unească oamenii și nu să îi dezbine. Fiindcă aceste hit-uri au un așa mare potențial din punct de vedere muzical, îmi doresc să duc acest gen muzical pop fusion la un alt nivel și să-l prezint pe plan internațional întregii lumi, într-o formă mainstream, radio friendly”, a spus Dael Damsa.

 

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.HeyNews.ro acele mesaje, comentarii, opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.

comentarii

Dacă ai un subiect despre care vrei să scriem sau ai surprins imagini foto sau video cu o vedetă scrie-ne pe adresa de e-mail heynewsro@gmail.com.

Lasa Comentariu

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai Multe in Tendinte

To Top
error: Contentul este protejat!