Connect with us

HeyNews.ro

VIDEO. Surpriză neașteptată la Eurovision 2021: Italia a câștigat concursul după o pauză de 30 de ani

Muzică

VIDEO. Surpriză neașteptată la Eurovision 2021: Italia a câștigat concursul după o pauză de 30 de ani

Surpriză totală la Eurovision 2021! Cu 524 de puncte, la luptă strânsă cu Elveția și Franța, Italia a câștigat ediția din 2021 a Eurovision Song Contest. Italia a fost reprezentată de trupa Maneskin cu piesa „Zitti e buoni”. Italia a făcut parte din Big Five, astfel că a intrat automat în finală, alături de Franța, Marea Britanie, Spania, Germania.

Grupul rock Måneskin a câştigat, sâmbătă seară, Eurovision 2021 cu piesa „Zitti e buoni”, iar aceasta este a treia victorie pentru Italia la concursul muzical. Italia a participat prima dată la Eurovision în 1956. Opt ani mai târziu, Gigliola Cinquetti a câștigat concursul cu „Non Ho L’età”, iar Toto Cutugno s-a impus în 1990, cu „Insieme”. Din 1997 până în 2011, Italia nu a trimis reprezentanți la Eurovision. A revenit ca una dintre cele cinci țări „mari plătitoare”.

Elveția a primit cel mai mare punctaj din partea juriului, în timp ce Italia s-a clasat pe locul al patrulea. Grupul italian a câștigat însă votul publicului, obținând în total 529 de puncte, fiind urmat de reprezentanții Franței și Elveției.

„Vrem doar să spunem, pentru întreaga Europă, pentru întreaga lume, rock’n’roll-ul nu moare niciodată”, a declarat Damiano David, solistul trupei Maneskin, după victorie, citat de DPA.

Grupul Måneskin este format din vocalistul Damiano, basistul Victoria, chitaristul Thomas și Ethan la tobe. Cei patru artiști au fost colegi în liceu și și-au format trupa în 2016, la Roma, iar în 2017 au ieșit pe locul al doilea la concursul „X Factor” din Italia. Numele formației este un cuvânt în daneză și înseamnă „lumina lunii”. A fost sugerat de basista Victoria De Angelis, care este pe jumătate daneză. În 2018 trupa a devenit bine cunoscută pentru piesele sale Morirò da Re și Torna a casa, înainte de a lansa albumul Il ballo della vita.

Reprezentanta țării noastre, Roxen, a cântat în prima semifinală piesa „Amnesia” și nu a reușit să se califice în actul final al competiției muzicale. Este a treia oară consecutiv când România nu ajunge în finala concursului Eurovision.

Natalia Gordienko, care a reprezentat în acest an Republica Moldova cu piesa „Sugar”, a obținut locul 13, după ce casele de pariuri i-au prezis locul 24 din cele 26 de țări finaliste.

Ediția de anul acesta a concursului a avut loc la Rotterdam. Ediția din acest an, desfășurată sub sloganul oficial „Open Up”, a oferit o veritabilă gură de aer proaspăt locuitorilor orașului gazdă, în pofida situației cauzate de coronavirus.

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.HeyNews.ro acele mesaje, comentarii, opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.

comentarii

Dacă ai un subiect despre care vrei să scriem sau ai surprins imagini foto sau video cu o vedetă scrie-ne pe adresa de e-mail heynewsro@gmail.com.

Lasa Comentariu

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai Multe in Muzică

To Top
error: Contentul este protejat!